Skip to content
FR | ENG | ESP
Beeld
Vaste schermresolutie Vloeiende schermresolutie Groter lettertype Kleiner lettertype Standaard grootte lettertype
Je bent hier: Start Educatief aanbod Secundair onderwijs

Secundair onderwijs


Noteer alvast in je agenda

vrijdag 24 oktober organiseert 11.11.11 haar jaarlijkse actiedag voor scholen

 

sorry-atschool-baseline-actie-logo-label rgb


Folder: Ons menu voor het secundair onderwijs


cover secundair 300x380We hebben voor secundair onderwijs educatief aanbod verzameld van maar liefst 23 organisaties. Van lessen tot workshops, van theater tot film. Ontdek het allemaal in onze folder.

Laatste aanpassing op di 26 aug 2014  

Lessenbundel Recht op Voedsel

lessenbundel 2013 - recht op voedselEr is voldoende voedsel om 1,5 keer de wereldbevolking te voeden, en toch hebben 1 op 8 mensen honger. Hoe komt dat? Hoe kan het anders? Wat kunnen wij doen?

In deze lessenbundel vind je een verzameling geworden van bijdragen, kant-en-klaar bruikbaar in de klas, uitgewerkt door meer dan 10 organisaties.

Lees verder ... Laatste aanpassing op di 26 aug 2014  

Workshop: Aan Tafel


Logo AanTafelDe landbouwproductie per persoon ligt anno 2013 hoger dan ooit. Toch lijdt 1 miljard mensen vandaag honger. Hoe kan dit?  Wie zit met de gebakken peren? En vooral, hoe moet dit verder?  De interactieve workshop 'Aan Tafel' zoekt naar een antwoord op deze vragen.Lees verder ... Laatste aanpassing op di 26 aug 2014  

Tentoonstelling: Genoeg voedsel. Toch honger.


titelbeeldHoewel de aarde genoeg voedsel produceert voor haar 7 miljard inwoners lijdt een op acht mensen honger. Hoe komt dat en wat kan jij daaraan doen?  Tien sprekende beelden werpen licht op de  voedselproblematiek.Terwijl het klimaat de landbouw op vele plekken bemoeilijkt, telen we biobrandstoffen in de plaats van voedsel, worden kleine boeren van hun grond gezet en neemt de beurs een loopje met de voedselprijzen. Het moet en kan anders. De laatste poster nodigt je uit om zelf in actie te komen.


Lees verder ... Laatste aanpassing op di 19 aug 2014  

Lesmap: Wij verbruiken. Zij betalen? VERNIEUWD!

lesmap 2012 wij verbruiken zij betalenIn verschillende modules wordt dieper ingegaan op telkens een ander aspect van de klimaatcampagne van 11.11.11: oorzaken en gevolgen van klimaatverandering, getuigenissen uit het Zuiden, belangrijke spelers op het klimaatveld, wat zijn mogelijke oplossingen, wat zijn valse oplossingen, wat zijn de politieke eisen van 11.11.11, wie speelt een rol, wat kunnen leerlingen zelf doen,... En dat aan de hand van verschillende interactieve werkvormen en audiovisueel materiaal. De rode draad is "klimaatrechtvaardigheid".

De modules zijn zo uitgewerkt dat ze passen binnen één logisch opgebouwd geheel, maar dat ze ook op zich kunnen staan. Als leerkracht kies je dus zelf welke modules je wil behandelen en in welke volgorde, volgens de interesse en achtergrond van je eigen klas. Er is genoeg materiaal om minstens 2 lesuren te vullen!

Wat zijn de verschillen tussen de huidige en vorige editie? We voegden een module over transitie toe, wisselden een aantal onderdelen van plaats en pasten sommige gegevens aan. 

Doelgroep:
1ste graad ASO, TSO, BSO en 2 en 3de graad ASO
Duur: verschillende modules, samen goed voor min. 2 lesuren
Prijs: € 2 per lesmap (€ 10 inclusief de campagnedvd)

Bestellen: via 11.11.11 in je provincie

Laatste aanpassing op di 13 mei 2014  

Armoede op het spel. De Millenniumdoelstellingen

armoede_op_het_spel_250

"Armoede en honger halveren, kindersterfte verminderen, gezondheid van moeders verbeteren." Wie maakte deze beloften en zullen we ze halen tegen 2015? Of zijn deze doelen louter mooie dromen?

 
Acht groepjes gaan zich verdiepen en worden expert in één van de acht Millenniumdoelstelingen. Zij moeten ervoor zorgen dat België en de 190 overige landen zich aan de belofte houden, want belofte maakt schuld. Daarom gaan ze op weg naar een bijeenkomst van de regeringsleiders in New York. Slechts 1 groepje zal de bijeenkomst op tijd kunnen bereiken om daar aan het woord te komen. Het komt er dus op aan om de juiste stukjes weg te verdienen. Maar er zijn hindernissen onderweg en de tijd loopt!

Info en reservatie

Lees verder ... Laatste aanpassing op di 13 mei 2014  

Traject Ontwikkeling op het spel + simulatiespel 'Fifty fifty for Langar'

 Wil je met je leerlingen de wereld van de ontwikkelingssamenwerking anno 2010 ontdekken? Maar ook zelf de realiteit, complexiteit en inzet van ontwikkelingssamenwerking aan de lijve ondervinden? Via dit traject werk je ineens aan beide.
Via een korte diamontage worden we met onze neus op de feiten gedrukt. Als we een wereld willen waar iedereen gelijke kansen en rechten krijgt, dan is er nog heel wat werk aan de winkel!


Het spel 'fifty fifty for langar'  speelt zich af in een denkbeeldig land, Langar. Het land kampt met verschillende problemen en wil het het algemeen welzijn van de bevolking optrekken. De leerlingen worden uitgedaagd om 6 verschillende projecten in het land te realiseren en zo het welzijn van de bevolking te bevorderen.
Via een een vloerpuzzel worden daarna de verschillende actoren in ontwikkelingssamenwerking verduidelijkt. Tenslotte zoeken we onze eigen plek binnen de complexe wereld van ontwikkelingssamenwerking.

Info en reservatieLees verder ... Laatste aanpassing op di 13 mei 2014  

Ontwikkeling op het spel

ontwikkeling_op_het_spel_200

Hoe ziet de wereld er anno 2010 uit? Via een korte diamontage worden we met onze neus op de feiten gedrukt. Indien we een wereld willen waar iedereen gelijke kansen en rechten krijgt, dan is er nog heel wat werk aan de winkel! Ontwikkelingssamenwerking tracht bij te dragen aan een rechtvaardigere wereld.

Maar hoe is ontwikkelingssamenwerking in België georganiseerd? Aan de hand van een interactieve en informatieve methodiek wordt elke actor verduidelijkt en gaan we dieper in op de verschillende organisaties, doelstellingen, gekende campagnes en vaak voorkomende begrippen. Tenslotte zoeken we onze eigen plek binnen de complexe wereld van ontwikkelingssamenwerking. Kortom: een informatieve workshop die de leerlingen de realiteit, de complexiteit en de inzet van ontwikkelingssamenwerking laat ontdekken.

Info en reservatieLees verder ... Laatste aanpassing op di 13 mei 2014  

Info en reservatie secundair onderwijs


Lesmappen Secundair onderwijs zijn te bestellen via 11.11.11 in je provincie:

 • Limburg
  Pastorijstraat 40
  3530 Houthalen-Helchteren
  011 87 14 80
  limburg[at]11.be 

 • Brussel en Vlaams Brabant
  Vlasfabriekstraat 11
  1060 Brussel
  02 536 11 53
  brabant[at]11.be

 • Antwerpen
  Patriottenstraat 27
  2600 Berchem
  03 281 06 62
  antwerpen[at]11.be

 • Oost-Vlaanderen
  Dok-Noord  4, hal 25
  9000 Gent
  09/2330203
  oost-vlaanderen[at]11.be

 • West-Vlaanderen
  Hugo Verrierstraat 22
  8800 Roeselare
  051 24 06 13
  West-vlaanderen[at]11.be
   


   

Voor andere vragen in verband met het aanbod secundair onderwijs contacteer Ann Verstraeten. Laatste aanpassing op di 13 mei 2014