Skip to content
FR | ENG | ESP
Beeld
Vaste schermresolutie Vloeiende schermresolutie Groter lettertype Kleiner lettertype Standaard grootte lettertype
Je bent hier: Start Educatief aanbod Secundair onderwijs

Secundair onderwijs


sorry-atschool-baseline-actie-logo-label rgb

11.11.11 voert voor het tweede jaar op rij campagne rond 'recht op voedsel'.  Dit jaar leggen we het accent op voedselverspilling.

Terwijl 840 miljoen mensen honger hebben wordt er wereldwijd 1/3 van het voedsel verspild. En met dat voedsel ook alle grondstoffen, water, energie,...  die nodig waren om dat voedsel te produceren. En dan hebben we het nog niet over de vergeefse uitstoot van broeikasgassen en schade aan het milieu. Tegelijk moeten we 9 miljard mensen kunnen voeden tegen 2050. Hoog tijd dus om voedselverspilling aan te pakken.

Noteer alvast in je agenda

vrijdag 24 oktober organiseert 11.11.11 haar jaarlijkse actiedag voor scholen


Folder: Ons menu voor het secundair onderwijs


 

We hebben voor secundair onderwijs educatief aanbod verzameld van maar liefst 23 organisaties. Van lessen tot workshops, van theater tot film. Ontdek het allemaal in onze folder.

 

 

Laatste aanpassing op do 10 jul 2014  

Actuales verkiezingen 2014 - België is geen eiland

kiezen jongeren

Over een paar weken gaan een heel aantal jongeren voor de eerste keer stemmen. Vinden ze dat interessant of net ambetant? Gaan ze gewoon een bolletje kleuren of kiezen ze bewust?

Wij bieden i.s.m. Studio Globo leerlingen alvast het ruimere plaatje met een actuales. Twee uitgewerkte lesuren voor de 3de graad secundair onderwijs. Je kan ze hier gratis downloaden.

Twee korte, heldere modules die je leerlingen doen nadenken over wat belangrijk is als ze gaan stemmen.

Download hem nu en volg de site www.geeneiland.be waar wekelijks een nieuwe analyse van de uitspraken van politici verschijnt.

Voor een volle zaal van 800 geïnteresseerden debatteerden partijvoorzitters en parlementairen om de aanwezige kiezers te overtuigen van hun visie op een rechtvaardige wereld in een geanimeerd debat. Het volledige verslag vind je hier.Laatste aanpassing op vr 23 mei 2014  

Lessenbundel Recht op Voedsel

lessenbundel 2013 - recht op voedsel
Er is voldoende voedsel om 1,5 keer de wereldbevolking te voeden, en toch hebben 1 op 8 mensen honger. Hoe komt dat? Hoe kan het anders? Wat kunnen wij doen? Om rond deze vragen aan de slag te gaan, hebben we de krachten gebundeld en een heuse lessenbundel gemaakt.

Het is een verzameling geworden van bijdragen, kant-en-klaar bruikbaar in de klas, uitgewerkt door meer dan 10 organisaties.
Elke bijdrage laat zijn licht op een ander aspect van dit thema schijnen en alle doelgroepen – van ASO tot KSO, van 1ste t.e.m. 3de graad, worden bediend.

Doelgroep: secundair onderwijs, alle graden en alle richtingen
Duur: meerdere lesuren, afhankelijk van eigen keuze
Prijs: 5 euro, bestellen kan via www.11.be/bestelbon  
Site: www.ikkookvanwoede.be

Laatste aanpassing op di 13 mei 2014  

Workshop: Aan Tafel


Logo AanTafelDe landbouwproductie per persoon ligt anno 2013 hoger dan ooit. Toch lijdt 1 miljard mensen vandaag honger. Hoe kan dit?  Wie zit met de gebakken peren? En vooral, hoe moet dit verder?  De interactieve workshop 'Aan Tafel' zoekt naar een antwoord op deze vragen.We zoeken samen hoe we in 2050 negen miljard monden kunnen voeden met zorg voor biodiversiteit, natuurlijke hulpbronnen, klimaat en een waardig inkomen voor de boeren: een zoektocht naar andere productie- en consumptiemodellen, gekruid met concrete voorbeelden.
De perfecte smaakmaker om de nieuwe campagne van 11.11.11 rond recht op voedsel bij u op school te brengen!

Deze workshop uitgewerkt door Studio Globo, wordt aangepast aan de campagne over Recht op Voedsel.  Vanaf eind september kan je bij hen deze workshop reserveren.Laatste aanpassing op di 13 mei 2014  

Tentoonstelling: Genoeg voedsel. Toch honger.


titelbeeldHoewel de aarde genoeg voedsel produceert voor haar 7 miljard inwoners lijdt een op acht mensen honger. Hoe komt dat en wat kan jij daaraan doen?  Tien sprekende beelden werpen licht op de  voedselproblematiek.Terwijl het klimaat de landbouw op vele plekken bemoeilijkt, telen we biobrandstoffen in de plaats van voedsel, worden kleine boeren van hun grond gezet en neemt de beurs een loopje met de voedselprijzen. Het moet en kan anders. De laatste poster nodigt je uit om zelf in actie te komen.


Lees verder ... Laatste aanpassing op di 19 aug 2014