Skip to content
FR | ENG | ESP
Beeld
Vaste schermresolutie Vloeiende schermresolutie Groter lettertype Kleiner lettertype Standaard grootte lettertype
Je bent hier: Start Educatief aanbod Secundair onderwijs

Secundair onderwijs


Lessenbundel Recht op Voedsel

lessenbundel 2013 - recht op voedsel
Er is voldoende voedsel om 1,5 keer de wereldbevolking te voeden, en toch hebben 1 op 8 mensen honger. Hoe komt dat? Hoe kan het anders? Wat kunnen wij doen? Om rond deze vragen aan de slag te gaan, hebben we de krachten gebundeld en een heuse lessenbundel gemaakt.

Het is een verzameling geworden van bijdragen, kant-en-klaar bruikbaar in de klas, uitgewerkt door meer dan 10 organisaties.
Elke bijdrage laat zijn licht op een ander aspect van dit thema schijnen en alle doelgroepen – van ASO tot KSO, van 1ste t.e.m. 3de graad, worden bediend.

Doelgroep: secundair onderwijs, alle graden en alle richtingen
Duur: meerdere lesuren, afhankelijk van eigen keuze
Prijs: 5 euro, bestellen kan via www.11.be/bestelbon  
Site: www.ikkookvanwoede.be

Laatste aanpassing op di 19 nov 2013  

Workshop: Aan Tafel


workshop SGDe landbouwproductie per persoon ligt anno 2013 hoger dan ooit. Toch lijdt 1 miljard mensen vandaag honger. Hoe kan dit?  Wie zit met de gebakken peren? En vooral, hoe moet dit verder?  De interactieve workshop 'Aan Tafel' zoekt naar een antwoord op deze vragen.We zoeken samen hoe we in 2050 negen miljard monden kunnen voeden met zorg voor biodiversiteit, natuurlijke hulpbronnen, klimaat en een waardig inkomen voor de boeren: een zoektocht naar andere productie- en consumptiemodellen, gekruid met concrete voorbeelden.
De perfecte smaakmaker om de nieuwe campagne van 11.11.11 rond recht op voedsel bij u op school te brengen!

Deze workshop uitgewerkt door Studio Globo, wordt aangepast aan de campagne over Recht op Voedsel.  Vanaf eind september kan je bij hen deze workshop reserveren.Laatste aanpassing op do 19 sep 2013  

Nascholing voor leerkrachten: Voedselwijzer

Praktijkdag Voedselwijzer [11.11.11 i.s.m. anderen]

voedselwijzer DEF-webversieOok dit jaar slaan 11.11.11, Studio Globo, MOS, Kleur Bekennen, Protos, GoodPlanet Belgium, Bevrijde Wereld, Oxfam Solidariteit, Djapo, EVA, Velt, Voedselteams, Broederlijk Delen en anderen de handen in elkaar voor een nascholing voor leerkrachten in het najaar van 2013 en voorjaar 2014.

Een praktijkdag om je wegwijs te maken in de bestaande methodieken voor secundair onderwijs om het thema 'Voedsel' aan te pakken aan de hand van de principes van Educatie voor Duurzame Ontwikkeling. Met aandacht voor een multidisciplinaire aanpak, om zowel vakgebonden als vakoverschrijdend aan de slag te gaan, op klas- en schoolniveau. Bovendien lichten de verschillende deelnemende organisaties die met de voedselthematiek bezig zijn, hun educatief aanbod toe.Doelgroep: (vak)leerkrachten secundair onderwijs, trekkers mondiale werkgroepen, MOS-verantwoordelijken, directies, graadcoördinatoren, lectoren lerarenopleiding,...
Prijs: gratis
Wanneer: najaar 2013 en voorjaar 2014, exacte data op de website
Waar: in alle 5 de provincies, exacte locatie op de website
Meer info: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it – 02 536 11 60
Website: voedselwijzer.blogspot.be Laatste aanpassing op do 19 sep 2013  

Tentoonstelling: Genoeg voedsel. Toch honger.


titelbeeldHoewel de aarde genoeg voedsel produceert voor haar 7 miljard inwoners lijdt een op acht mensen honger. Hoe komt dat en wat kan jij daaraan doen?  Tien sprekende beelden werpen licht op de  voedselproblematiek.Terwijl het klimaat de landbouw op vele plekken bemoeilijkt, telen we biobrandstoffen in de plaats van voedsel, worden kleine boeren van hun grond gezet en neemt de beurs een loopje met de voedselprijzen. Het moet en kan anders. De laatste poster nodigt je uit om zelf in actie te komen.

Deze mooie fototentoonstelling op A2 affiches past in het kader van de 11.11.11 campagne Recht op voedsel.


Iedere tentoonstelling wordt geleverd met één Infoboekje met achtergrond bij elk beeld en 10 leuke vragen. Je kan het infoboekje gratis bijbestellen via de bestelbon.


Beschrijving:

  • 10 A2 kleurenaffiches met één infoboekje
  • Doelgroep: iedereen
  • Prijs: 10 euro ( + verzendingskosten)
  • Bestellen via www.11.be/bestelbon
  • Infoboekjes: gratis bij te bestellen via de bestelbon
Laatste aanpassing op di 08 okt 2013