Skip to content
FR | ENG | ESP
Beeld
Vaste schermresolutie Vloeiende schermresolutie Groter lettertype Kleiner lettertype Standaard grootte lettertype
Je bent hier: Start Educatief aanbod Secundair onderwijs

Secundair onderwijs


Noteer alvast in je agenda

vrijdag 24 oktober organiseert 11.11.11 haar jaarlijkse actiedag voor scholen

 

sorry-atschool-baseline-actie-logo-label rgb


Sorry Is Niet Genoeg@school

1/3 van het voedsel dat wereldwijd geproduceerd wordt verspild. En dat terwijl 1 op de 8 mensen honger lijdt. Bovendien betekent voedselverspilling een verkwisting van schaarse grondstoffen. Dat vinden wij onaanvaardbaar.

IKVW-Hotelschool-hasseltActie in de Hotelschool in Hasselt vorig jaar
Daarom roepen we op vrijdag 24 oktober alle scholen op om mee te doen met Sorry Is Niet Genoeg @school en voedsel te serveren dat anders in de vuilbak zou verdwijnen. Dat kan met eetstandjes, weggeefwinkeltjes, buffetten ...


Lees verder ... Laatste aanpassing op do 20 nov 2014  

Folder: Ons menu voor het secundair onderwijs


cover secundair 300x380We hebben voor secundair onderwijs educatief aanbod verzameld van maar liefst 23 organisaties. Van lessen tot workshops, van theater tot film. Ontdek het allemaal in onze folder.

Laatste aanpassing op ma 01 sep 2014  

Tentoonstelling: Van veld tot vuilbak

Terwijl 840 miljoen mensen honger hebben wordt er op grote schaal voedsel verspild. En tegelijk ook al de energie en middelen die ingezet zijn om dat voedsel te produceren.

In de fototentoonstelling "Van veld tot vuilbak" wordt de voedselverspilling aan de hand van mooie maar confronterende foto's in beeld gebracht. Hoe komt het dat 1/3 van alle voedsel wereldwijd verloren gaat? En wat moet er veranderen om dit tegen te gaan?


Lees verder ... Laatste aanpassing op do 09 okt 2014  

Tentoonstelling: Genoeg voedsel. Toch honger.


tento graanHoewel de aarde genoeg voedsel produceert voor haar 7 miljard inwoners lijdt een op acht mensen honger. Hoe komt dat en wat kan jij daaraan doen?  Tien sprekende beelden werpen licht op de  voedselproblematiek.Terwijl het klimaat de landbouw op vele plekken bemoeilijkt, telen we biobrandstoffen in de plaats van voedsel, worden kleine boeren van hun grond gezet en neemt de beurs een loopje met de voedselprijzen. Het moet en kan anders. De laatste poster nodigt je uit om zelf in actie te komen.


Lees verder ... Laatste aanpassing op ma 01 sep 2014  

Lessenbundel Recht op Voedsel

lessenbundel recht op voedsel 2013Er is voldoende voedsel om 1,5 keer de wereldbevolking te voeden, en toch hebben 1 op 8 mensen honger. Hoe komt dat? Hoe kan het anders? Wat kunnen wij doen?

In deze lessenbundel vind je een verzameling geworden van bijdragen, kant-en-klaar bruikbaar in de klas, uitgewerkt door meer dan 10 organisaties.

Lees verder ... Laatste aanpassing op do 20 nov 2014  

Workshop: Aan Tafel


Logo AanTafelDe landbouwproductie per persoon ligt anno 2013 hoger dan ooit. Toch lijdt 1 miljard mensen vandaag honger. Hoe kan dit?  Wie zit met de gebakken peren? En vooral, hoe moet dit verder?  De interactieve workshop 'Aan Tafel' zoekt naar een antwoord op deze vragen.Lees verder ... Laatste aanpassing op ma 01 sep 2014  

Lesmap: Wij verbruiken. Zij betalen?

lesmap 2012 wij verbruiken zij betalenIn verschillende modules wordt dieper ingegaan op telkens een ander aspect van de klimaatcampagne van 11.11.11: oorzaken en gevolgen van klimaatverandering, getuigenissen uit het Zuiden, belangrijke spelers op het klimaatveld.

Wat zijn mogelijke oplossingen, wat zijn valse oplossingen, wat zijn de politieke eisen van 11.11.11, wie speelt een rol, wat kunnen leerlingen zelf doen,...Lees verder ... Laatste aanpassing op ma 01 sep 2014