Skip to content
FR | ENG | ESP
Beeld
Vaste schermresolutie Vloeiende schermresolutie Groter lettertype Kleiner lettertype Standaard grootte lettertype
Je bent hier: Start Feest

Enkele voorbeelden van 11.11.11-initiatievenProject in PeruPeru Cusco: Moedersclub op 3.500 meter hoogte
In de Incatijd was de streek rond Cusco vruchtbaar en welvarend. De vernietiging van de terraslandbouw door debezetting dompelde de streek onder in bittere armoede. Nu werken de plaatselijke ontwikkelingsorganisaties samen om het tij te keren.

Eén van de meest dynamische plaatselijke organisaties zijn de moederclubs van Cedep-Ayllu. Aanvankelijk legden die zich vooral toe op alfabetisering, gezinsplanning, vorming en gezondheid. De noodzaak van beter eten op tafel bracht de moeders samen in een proefserre. Nu kweken ze groenten in hun eigen serres en tuintjes. Zo komt een einde aan de ondervoeding en krijgen hun baby's en kinderen een betere start in het leven.
Project in IndiaIndia - Tamil Nadu
SWATE: betere toekomst voor meisjes
Vrouwen, zeker kasteloze vrouwen, hebben het in India zwaar te verduren. Vernedering, huiselijk geweld, meisjesbaby's die 'verdwijnen', het is dagelijkse kost. Toch verandert er wat. Niet vanzelf, maar door de volgehouden inzet van organisaties als Swate, een beweging van kasteloze plattelandsvrouwen in 700 dorpen. Dankzij alfabetisering, vormingscursussen, spaarclubs en kleine leningen groeit het zelfvertrouwen en durven de vrouwen opkomen voor hun rechten.

Swate's lokale versie van 'Kind en Gezin' is uitermate succesvol. Door betere voeding van de moeders stijgt het geboortegewicht van de baby's. 95% van de kinderen wordt ingeënt tegen polio en tetanus. Vroeger was dat amper 5%. De kindersterfte is sterk gedaald, niet toevallig vooral bij de meisjes
Project in TanzaniaTanzania
Duurzame landbouw helpt Tanzanianen vooruit

Als één van de 5 armste landen ter wereld zal landbouw nog lang dé bestaansbron blijven in Tanzania. De ontwikkeling van deze sector is dan ook broodnodig om honger en armoede te bestrijden, want meer dan de helft van de 32 miljoen Tanzanianen moet het rooien met minder dan 1 dollar per dag.

In Same steunt 11.11.11 de verbetering van de landbouw met duurzame technieken. Milieuvriendelijke (en goedkope) bestrijdingsmiddelen zorgen ervoor dat de productie stijgt en dankzij kleinvee, groenten en fruit verbetert de voeding. Grotere afzetmogelijkheden doen het inkomen stijgen.
Het Same-programma van ontwikkelingsorganisatie VECO zorgt voor een verhoogde bestaanszekerheid van meer dan 105.000 mensen.


Laatste aanpassing op di 18 mrt 2014
Artikel 4226 keer gelezen
Share/Bookmark