Skip to content
Beeld
Vaste schermresolutie Vloeiende schermresolutie Groter lettertype Kleiner lettertype Standaard grootte lettertype
Je klikpad:  Kalender: disABILITY ...

disABILITY filmfestival

Categorie: Cultuur

Details

Locatie

Provinciehuis Vlaams Brabant
Provincieplein 1
3000 Leuven

Meer informatie

Aangebracht door: 11.11.11

Datum & tijdstip

De Affiche van het festivalOp de derde editie van het disABILITY filmfestival is Handicap International weer van de partij.

Kom op 11 maart naar het disABILITY filmfestival in Leuven en laat je meeslepen door de mooie en amusante film over het leven van een jongeman met een verstandelijke beperking in China.

 


 

Op maandag 11 maart mogen we het filmfestival "a world of differences" aftrappen.

Om dat in stijl te doen kozen we voor de film 'Shower' van de regisseur Zhang Yang. Deze film speelt zich af in China, waar Handicap International al 15 jaar projecten heeft.

Shower vertelt het verhaal van een eigenaar van een badhuis en zijn twee zonen. De oudste zoon heeft het ouderlijk huis verlaten om in een economisch welvarendere regio zijn geluk te beproeven. De vader blijft in de hoofdstad met zijn jongste zoon met een verstandelijke beperking.

De film weet de kijker op een ontwapende manier mee te nemen naar het China met grote tegenstellingen tussen steden en het platte land. Bovendien beeldt deze hartverwarmende komedie het generatieconflict uit dat kenmerkend is voor de huidige Chinese maatschappij. Door de opkomst van nieuwe kapitalistische maatschappijvormen worden de traditionele familieverhoudingen in China aangetast.

Handicap International stelt vast dat met de economische groei van China de algemene armoede is gedaald. Toch blijven er grote tegenstellingen bestaan tussen de welvaart van oosterse en westerse provincies en stedelijke en rurale gebieden.

Sinds een tiental jaar vindt er een indrukwekkende migratie plaats van de rurale naar stedelijke gebieden. In plattelandsgebieden blijven alleen de zwaksten over, namelijk de ouderen, jongeren en mensen met een beperking.

Handicap International wil inspelen op de noden van de meest kwetsbaren die vaak onzichtbaar blijven. Daarom leidt de organisatie in China projecten voor fysieke revalidatie en maatschappelijke integratie van mensen met een handicap. Daarnaast steunt Handicap International verenigingen van mensen met een handicap en verdedigt ze hun rechten bij de overheid.


Meer info:
  • Waar? Provinciehuis Vlaams Brabant - Provincieplein 1, 3000 Leuven
  • Wanneer? 11 maart om 18.30 u
  • Opgelet! Schrijf je vóór 8 maart in voor de film 'Shower' via disability.festival@gmail.com
  • www.disabilityfilmfestival.be


BRON:
Handicap International

Activiteit 1513 keer bekeken

We nemen zowel Noord-Zuid als social-profit activiteiten op, dus ook van organisaties die geen portaalpartner of lid van 11.11.11 zijn.
Wij zijn niet verantwoordelijk voor foutieve informatie: elke organisatie is volledig verantwoordelijk voor de inhoud van haar activiteit(en) op 11.be.
Een vermelding van een organisatie op deze site mag niet als een goedkeuring of erkenning door 11.11.11 beschouwd worden.
Klik hier voor onze disclaimer

Disclaimer | RSS | Bescherming van de persoonsgegevens
Logo Combell