Skip to content
Beeld
Vaste schermresolutie Vloeiende schermresolutie Groter lettertype Kleiner lettertype Standaard grootte lettertype
Je klikpad:  Kalender: Voedseldeb ...

Voedseldebat: Oplossingen voor een wereld zonder honger

Categorie: Debat

Details

Locatie

KVS - Zaal Top
Lakensestraat 146
1000 Brussel

Meer informatie

Aangebracht door: 11.11.11

Datum & tijdstip

debat met logo Wereldwijd lijden 842 miljoen mensen honger. Dat is 1 op 8. Nog eens 1 miljard mensen heeft geen toegang tot kwalitatief en gezond voedsel. Toch wordt er genoeg voedsel geproduceerd om de wereld 1,5 keer te voeden. Hoe kan dat? Waar liggen de oorzaken en de oplossingen?

De komende 2 jaar voert 11.11.11 campagne rond de voedselproblematiek. In dit kader organiseert 11.11.11 een debat met Tristram Stuart en Mignane Mamadou Diouf.Sprekers

Tristram Stuart

 
mamadou Tristram Stuart (Londen, UK), auteur van het boek 'Waste. Uncovering the global food scandal.'

In een lezing van een uur kaart Tristram Stuart het probleem van de voedselverspilling aan en plaatst deze in een globale context  van ons huidig productie- en voedselsysteem.

Hij won in 2011 de internationale milieuprijs 'Sophie Prize'. Hij is de man achter 'Feeding the 5000', een sensibiliseringscampagne die startte in Londen en in het voorjaar 2014 ook in België zal plaatsvinden.

Mignane Mamadou Diouf

 
mamadou Mignane Mamadou Diouf (Senegal) van CONGAD, de koepel van de ngo’s in Senegal en coördinator van FSS, het Sociaal Forum van Senegal. Hij kijkt naar de impact van landroof, voedselspeculatie, biobrandstoffen in zijn land en vertelt waarom deze een bedreiging zijn voor het recht op voedsel in Afrika.

Jan Van de Poel

 
janvandepoel 2 Jan Van de Poel is beleidsmedewerker voedsel bij 11.11.11. De komende 2 jaar draait de 11.11.11-campagne rond de voedselproblematiek. Centraal staan 'hot items' als biobrandstoffen, landroof, voedselspeculatie en een duurzaam klimaatakkoord.


Moderator: Gie Goris, MO* magazine

Inleiding door Bogdan Vanden Berghe, directeur 11.11.11

Praktisch

  • Waar: KVS, zaal Top – Lakensestraat 146 – 1000 Brussel
  • Wanneer: donderdag 7 november van 19u30 – 21u30 (deuren openen om 19u)
  • Simultaanvertaling aanwezig
  • Deelname gratis
  • Inschrijven voor 6 november (niet langer mogelijk)
  • Meer info: 02 536 11 17


Inschrijven

De uiterste inschrijvingsdatum is afgelopen en de zaal is volzet.

Activiteit 4604 keer bekeken

We nemen zowel Noord-Zuid als social-profit activiteiten op, dus ook van organisaties die geen portaalpartner of lid van 11.11.11 zijn.
Wij zijn niet verantwoordelijk voor foutieve informatie: elke organisatie is volledig verantwoordelijk voor de inhoud van haar activiteit(en) op 11.be.
Een vermelding van een organisatie op deze site mag niet als een goedkeuring of erkenning door 11.11.11 beschouwd worden.
Klik hier voor onze disclaimer

Disclaimer | RSS | Bescherming van de persoonsgegevens
Logo Combell