Skip to content
Beeld
Vaste schermresolutie Vloeiende schermresolutie Groter lettertype Kleiner lettertype Standaard grootte lettertype
Je klikpad:  Methodiek voor het o ...

Methodiek voor het ondersteunen van initiatieven van sociale economie (samenvatting)

Aangebracht door ATOL op wo 19 jan 2011
Tijdens vier opendeurdagen in Niger, Mali en Senegal hebben de partners van ATOL een stand van zaken gepresenteerd van het actieonderzoek gericht op het uitwerken van een aanpak voor het begeleiden van initiatieven van sociale en solidaire economie (ISSE). Daarbij werden onder meer de 7 componenten van het referentiekader voor het begeleiden van ISSE toegelicht.

In het kader van de opendeurdagen heeft ATOL, samen met haar partners, een document samengesteld waarin elkeen van de 7 componenten is uitgewerkt. Concreet betekent dit dat voor elke component de reflecties, instrumenten en geleerde lessen werden verzameld om op basis daarvan een analyseschema op te stellen en de belangrijkste uitdagingen, de nodige strategieën voor begeleiding en enkele instrumenten beknopt weer te geven. Het eindresultaat van deze syntheseoefening werd vervolgens uitgedeeld aan alle deelnemers van de opendeur, i.e. de partners, collega-ngo's en federaties.

Methodiek: een samenvatting

Een eerste versie van de methodiek (Frans), zoals uitgewerkt door ATOL en haar partners, kan u downloaden door te klikken op onderstaande afbeelding:

journe_portes_ouvertes_-_publication

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zie ook http://www.atol.be/nl/content/sociale-economie voor meer informatie over actieonderzoek rond sociale en solidaire economie.


Laatste aanpassing op wo 19 jan 2011
Artikel 4862 keer gelezen
Share/Bookmark

Elke organisatie is volledig verantwoordelijk voor de inhoud van haar bijdrage.
Deze bijdrage is niet noodzakelijk het standpunt van 11.11.11 - Koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging vzw.
Klik hier voor onze disclaimer


Disclaimer | RSS | Bescherming van de persoonsgegevens
Logo Combell