Skip to content
Beeld
Vaste schermresolutie Vloeiende schermresolutie Groter lettertype Kleiner lettertype Standaard grootte lettertype
Je klikpad:  Trias onderschrijft ...

Trias onderschrijft ethische code microfinanciering

Aangebracht door Trias op ma 25 jun 2012

De sector van de microfinanciering werd de voorbije jaren meermaals opgeschrikt door kwalijke voorvallen. Om uitwassen te vermijden, heeft Trias een ethische code onderschreven.

Trias werkt vanuit zijn overzeese regiokantoren samen met 37 microkredietinstellingen. Die verstrekken microfinanciering aan familiale boeren en kleine ondernemers met het oog op de uitbouw van hun bedrijfje. Daarbij waakt Trias zorgvuldig over de armoedefocus van zijn partners. Microkredietbanken horen hun klanten zo goed mogelijk te beschermen.

"Onze partners zijn vaak lokale banken die gerund worden voor en door de ondernemende mensen die we ondersteunen. Daardoor is de kans op perverse neveneffecten van de kredietverlening sowieso klein", zegt Trias-medewerker John Bliek, die er tegelijk op wijst dat de ondertekening van de code niet overbodig is. "De inhoud kunnen we gebruiken als leidraad voor de professionalisering van onze partners."

De initiatiefnemer achter de zogeheten 'Client Protection Principles' is de Deutsche Bank. Vier jaar geleden bracht deze instelling tientallen experts op het vlak van microfinanciering bij elkaar om na te denken over de kansen en bedreigingen voor microkrediet als hefboom voor economische ontwikkeling in het Zuiden. Wereldwijd hebben intussen meer dan 850 microkredietinstellingen de code onderschreven.

In de werking van Trias staan ledenorganisaties van familiale boeren en kleine ondernemers centraal. Microkrediet is voor veel leden een belangrijke toegangspoort tot het geïntegreerde dienstenaanbod van deze ledenorganisaties.

Meer informatie:
Client Protection Principles in Microfinance

www.triasgno.beArtikel 1854 keer gelezen
Share/Bookmark

Elke organisatie is volledig verantwoordelijk voor de inhoud van haar bijdrage.
Deze bijdrage is niet noodzakelijk het standpunt van 11.11.11 - Koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging vzw.
Klik hier voor onze disclaimer


Disclaimer | RSS | Bescherming van de persoonsgegevens
Logo Combell