In gesprek met Naomi Klein

Voor een wereld die we nodig hebben

naomiklein-roma-nologo-date-640x360

Naomi Klein is een begrip. Met haar boeken No Logo, De shockdoctrine en No Time scoorde ze met haar glasheldere analyses, grootschalige onderzoeken en activerende ideeën.

Nauwelijks enkele maanden na de verkiezing van Trump komt Klein met een indrukwekkend boek op de proppen dat haar inzichten en ideeën van de voorbije jaren samenbrengt en toepast op de wereld van vandaag.

 • Reserveer je ticket bij De Roma 

Ze laat zien welke krachten schuilen achter de verkiezing van Trump en welk belang bedrijven hebben bij deze verkiezingsuitslag. Maar ze blijft hoopvol en doet een krachtige oproep voor progressieve actie tegen militarisme, racisme, klimaatontkenning, gesloten grenzen …

Met de campagne #AllemaalMensen vraagt 11.11.11 een rechtvaardig migratiebeleid dat de grondoorzaken aanpakt. Een beleid dat verbindt, ver weg van het wij-zij-denken. In haar boek toont Klein aan hoe nefast zo’n polariserend beleid werkt.

Stof genoeg voor een boeiend en geanimeerd gesprek met één van de belangrijkste maatschappelijke stemmen van deze tijd.

Het nieuwste boek van Naomi Klein 'Nee is niet genoeg. Tegen Trumps shockpolitiek, voor een wereld die we nodig hebben' wordt te koop aangeboden. Er is mogelijkheid om je boek te laten signeren.

De kracht van Naomi Kleins betoog schuilt in de glasheldere samenvatting ervan en in de krachtige oproep tot collectieve actie De Standaard

cover nee is niet genoeg

Naomi Klein (1970) werd in één klap bekend met No Logo (2000), waarin ze de strategie blootlegt van bedrijven die zich primair toeleggen op het verkopen van hun merk in plaats van hun product.

In haar grootschalige onderzoek De shockdoctrine(2007) onthulde ze welke macht er werkelijk schuilt achter de meest ingrijpende crises en oorlogen van de afgelopen veertig jaar.

In No Time (2014) lag haar focus op het milieu en hoe we onze verantwoordelijkheid moeten nemen om onze manier van leven te veranderen.

In 'Nee is niet genoeg. Tegen Trumps shockpolitiek. Voor de wereld die we nodig hebben', combineert ze haar kennis en inzichten van de afgelopen jaren en past die toe op de wereld van vandaag.

Praktisch

 • Datum: Zondag 29 oktober van 11u tot 12u30, nadien signeersessie tot 13u30
 • Plaats: De Roma, Antwerpen
 • Inkom: 5 euro
 • Reserveren noodzakelijk via De Roma
 • Voertaal Engels – vertaling naar Nederlands voorzien

Moderator is Ine Roox, journaliste bij De Standaard. Gespecialiseerd in Afrika, Midden-Oosten en Italië. Na de verkiezing van Trump reisde ze 6 maanden door Amerika en onderzocht hoe de gewone Amerikaan omgaat met Donald Trump in het Witte Huis.

 Een organisatie van

11-roma-geus-standaard-450x150

11.11.11 DOOR:

Wanneer

 • Zondag 29 oktober
  Van 11u tot12u30
  Signeersessie tot 13u30

Locatie

 • De Roma
  Turnhoutsebaan 286
  2140 Borgerhout

Tickets

 • Prijs: € 5
  Bestellen via De Roma

 

Deel dit artikel