Ecopolis#3 - Digital Together

EcoPolis-Step2-01

Hoe we ons informeren, kennis delen, actievoeren, vriendschappen sluiten, daten, werken, gamen… we doen het steeds meer digitaal. Hardware, apps en online alter ego's geven een nieuwe invulling aan engagement, samenwerking en verbindingen tussen mensen. Wat betekent die digitale realiteit voor de uitbouw van een gedeelde horizon?

Na decennia van individualisering en fragmentering, is een van de grote uitdagingen van onze tijd het opnieuw bepalen van 'een wij'. Wat betekent 'samen' vandaag, en wat kunnen we 'samen doen'? Het zijn vragen die weerklinken in het publieke debat, maar ook – denk maar aan burgercoöperaties – terugkomen in veel concrete initiatieven.

Ecopolis 2017 polst naar manieren waarop de digitalisering van de samenleving kan bijdragen tot nieuwe vormen van collectiviteit. Hoe kan die digitalisering een rol spelen in de transitie naar een socialere en ecologische samenleving?

• Ecopolis is het jaarlijks rendez-vous voor wie bezig is met een duurzame toekomst. Deze derde editie brengt opnieuw experten uit binnen- en buitenland samen voor een dag met inspirerende debatten, workshops en documentaires.

Met Kate Raworth, Aral Balkan, Hanan Challouki, Luise Tremel, Gustavo Illescas, Alicja Gescinska, Jeroen Olyslaegers, Gaea Schoeters, Hans Bogaert, Wouter van Noort, Karel Verhoeven, Sarit Michaeli, Ibrahim Mohamoud (CAGE), Ana Naomi de Sousa (Forensic Architecture), CREW, Cateringa & Kompanen (Dumpling Bus), Benjamin Vandewalle en vele anderen

Aangebracht door

Locatie

Kaaitheater
Sainctelettesquare 20
België

Meer informatie

info@oikos.be
www.ecopolis.be

Datum & Tijdstip

zo 08 okt van 10:30 - 19:00

Deel deze activiteit