Actiestand ‘Santé!‘

Actiestand ‘Santé!‘

Plaats deze  actiestand op een festival, markt, dorpsevenement of in een school en laat bezoekers kennismaken met gezondheidszorg voor iedereen.

Nodig iedereen uit om ‘santé!’ te zeggen voor de 1,3 miljard mensen die vandaag niet kunnen genieten van goede gezondheidszorg. Laat zoveel mogelijk voorbijgangers onze petitie ondertekenen. Enkel zo kunnen we de druk op onze politici verhogen en hen overtuigen om werk te maken van toegankelijke gezondheidszorg voor iedereen.

In 2016 voert 11.11.11 campagne voor het recht op gezondheidszorg.

“1,3 miljard mensen hebben geen toegang tot betaalbare gezondheidszorg. Jaarlijks belanden 100 miljoen mensen in armoede door problemen met hun gezondheid. Vaak is een goede behandeling te duur, kunnen ze de nodige medicatie niet kopen of is er geen gezondheidscentrum in de buurt.  Daarom eisen we toegankelijke en betaalbare gezondheidszorg voor iedereen.

actiestand 3 640x400

Deze campagne kadert in de gemeenschappelijke campagne ‘sociale bescherming voor iedereen’. 11.11.11 voert die samen met 19 andere organisaties uit diverse families (vakbonden, mutualiteiten en ngo’s).

 Praktisch

  • De actiestand is bruikbaar voor zowel grote als minder grote evenementen. Ook scholen kunnen met deze stand aan de slag.
  • Er zijn twee versies: een kleine stand (handleiding) en een grote stand (handleiding).

Ontlenen:

  • De kleine stand leen je gratis uit via jouw provinciaal secretariaat.
  • Om de grote stand uit te lenen, mail je naar actiestand@11.be.
    Ook deze stand is gratis. Zorg je zelf voor transport? Dan kan je deze stand ophalen en terugbrengen naar Brussel. Wil je de stand geleverd hebben? Dan betaal je €75 voor de heenrit en €75 voor de terugrit van en naar Brussel. 


Deel dit artikel