Skip to content
Beeld
Vaste schermresolutie Vloeiende schermresolutie Groter lettertype Kleiner lettertype Standaard grootte lettertype
Je klikpad:  Kredieten op maat vo ...

Kredieten op maat voor rijstboeren in Camarines Sur

Aangebracht door Trias op do 31 mei 2012

Trias heeft een partnerschap gesloten met Baao Multipurpose Cooperative, die actief is in de Filipijnse provincie Camarines Sur. Deze kredietcoöperatie met ruim 3.300 leden heeft de ambitie om ook leningen toe te kennen aan lokale rijstboeren.

"De samenwerking zal focussen op de ontwikkeling van aangepaste kredietproducten voor kleine ondernemers en rijstproducenten. Daarnaast wil de coöperatie ook marketingdiensten opstarten voor haar leden", zegt de plaatselijke Trias-medewerker Elvie Gayosa. Om zijn nieuwe partner optimaal te adviseren, heeft het Filipijnse regiokantoor van Trias een bijkomende expert op het vlak van microfinanciering aangeworven.

"De rijstboeren in Camarines Sur hebben echt nood aan een betrouwbare verstrekker van microkredieten. Vandaag kunnen ze enkel dure leningen bekomen bij handelaars", vertelt Gayosa. Tegelijkertijd was de Baao Multipurpose Cooperative op zoek naar een goede inrijpoort om haar klantenportefeuille te verruimen met familiale rijstboeren. Trias slaat nu de brug tussen beide partijen.

"In het verleden heeft de coöperatie negatieve ervaringen gehad met boerenkredieten. Daarom waardeert ze heel erg de omkadering die Trias biedt. Van onze kant geloven we sterk in onze nieuwe partner vanwege de lage kostenstructuur, de financiële stabiliteit, het ruime gamma aan financiële diensten en de gedrevenheid bij de bestuurders", aldus regiocoördinator Gudrun Cartuyvels van Trias.

De Baao Multipurpose Cooperative werd in 1963 opgericht door de religieuze beweging Hijas de Maria. Sindsdien heeft de organisatie een brede waaier aan spaar- en kredietproducten gelanceerd. De voorbije zeven jaar is de kredietportefeuille aangegroeid tot meer dan 1,3 miljoen euro. Vorig jaar bestempelde gouverneur Lray Villafuerte de coöperatie als een "pijler van financiële stabiliteit in de provincie Camarines Sur".

www.triasngo.beArtikel 1899 keer gelezen
Share/Bookmark

Elke organisatie is volledig verantwoordelijk voor de inhoud van haar bijdrage.
Deze bijdrage is niet noodzakelijk het standpunt van 11.11.11 - Koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging vzw.
Klik hier voor onze disclaimer


Disclaimer | RSS | Bescherming van de persoonsgegevens
Logo Combell