Skip to content
Beeld
Vaste schermresolutie Vloeiende schermresolutie Groter lettertype Kleiner lettertype Standaard grootte lettertype
Je klikpad:  StartBelgië koopt nieuwe gevechtsvliegtuigen aan

Niet alleen is er als gevolg van de financiële en economische crisis eigenlijk geen geld voor, de gevechtsmissies waaraan het Belgische leger de afgelopen jaren heeft deelgenomen zijn ook geen succes gebleken. 'Het heeft geen zin om verdere investeringen te doen in een nutteloze gevechtscapaciteit. Er is een debat nodig over de toekomst van ons defensie-apparaat'. Lees het dossier van Vrede.Snoeit Vlaanderen in provinciale ontwikkelingssamenwerking?

Volgens het Vlaams regeerakkoord wordt de financiering voor de provincies serieus afgeslankt. Het is nog onduidelijk wat dat voor de provinciale ontwikkelingssamenwerking betekent. 11.11.11: 'Wij staan open voor verandering, maar enkel als die ertoe leidt dat elk beleidsniveau die taken opneemt waarvoor het best geplaatst is. Een institutionele verandering louter gericht op besparing, lijkt ons niet de goede weg'. Lees het artikel van MO*.Negeert de commissie 150.000 reacties op EU-investeringsbeleid?

150.000 reacties heeft de Europese online-consultatie over het investeringshoofdstuk in het handelsakkoord met de VS uiteindelijk opgeleverd. Op enkele honderden na waren die allemaal afwijzend, ook die van 11.11.11. Maar de Europese Commissie zal niet zozeer 'de aantallen tellen' maar wel 'een inhoudelijke analyse' doen. Of ze vervolgens haar beleid zal bijstellen is maar de vraag.

BewegingKick-off campagne Sorry Is Niet Genoeg

1/3 van het voedsel wereldwijd wordt verspild. En dat terwijl 1 op 8 mensen honger lijdt. Dat is onaanvaardbaar. Enkel sorry zeggen is niet genoeg. Onze politici moeten dringend werk maken van een goed beleid tegen voedselverspilling. Op zaterdag 13 september trapt 11.11.11 de Sorry Is Niet Genoeg-campagne af in de Roma in Antwerpen. Het wordt een gezellige en inspirerende avond, dus zorg dat je erbij kan zijn en schrijf je alvast in!Bekijk de lezing en het debat 'De economie van ongelijkheid'

De Zuid-Koreaanse econoom Ha-Joon Chang werd internationaal bekend met zijn boek '23 dingen die ze je niet vertellen over het kapitalisme'. Naar aanleiding van zijn nieuwe boek 'Economie. De gebruiksaanwijzing' nodigden 11.11.11 en MO* Chang uit voor een lezing. Je kan de lezing en het debat nu hier (her)bekijken.

Meer lezenEfficiënte hulp voor Gaza vereist politieke actie

Dokters, juristen en academici roepen op voor maatregelen tegen Israël. Het lijkt vanzelfsprekend dat de Belgische ngo's nu oproepen tot hulp. Maar is dat écht zo evident? Een opiniestuk van vijf Belgische ngo's.Verkiezingsrapport: 'Buitenland-hoofdstuk in regeerakkoord zou wel eens mager kunnen uitvallen'

De volgende regering(en) dreigen onvoldoende aandacht te hebben voor de internationale uitdagingen die op ons afkomen. Dat besluit 11.11.11 op basis van haar 'geeneiland'-rapport, een buitenland-analyse van de verkiezingsprogramma's van de grootste partijen. "De partijen hebben wel in meer of mindere mate aandacht voor de belangrijkste internationale thema's, maar de inhoudelijke verschillen tussen partijen zijn erg groot", aldus 11.11.11-directeur Bogdan Vanden Berghe. "Het buitenland-hoofdstuk in de het volgende regeerakkoord zou wel eens mager kunnen uitvallen.
Disclaimer | RSS | Bescherming van de persoonsgegevens
Logo Combell