Skip to content
Beeld
Vaste schermresolutie Vloeiende schermresolutie Groter lettertype Kleiner lettertype Standaard grootte lettertype
Je klikpad:  Kunnen we leven met ...

Kunnen we leven met de dognut?

Aangebracht door 11.11.11 op vr 08 jun 2012
Dit artikel maakt deel uit van DOSSIER:
Rio +20

kate raworthNaar een duurzaam economisch model dat mens en milieu respecteert.

Kate Raworth is 'Senior Researcher' bij Oxfam Groot Brittanië. Ze ontwikkelde een model, de zgn 'donut'  waarmee ze de uitdagingen van een duurzame economische ontwikkeling voor negen miljard mensen en sociale rechtvaardigheid in kaart brengt en met elkaar verbindt.

 
Het begrip 'planetaire grenzen' werd in 2009 geïntroduceerd door Johan Rockström en 28 collega-wetenschappers in een artikel in het wetenschappelijk tijdschrift Nature. De auteurs stellen 9 planetaire grenzen vast waarbinnen de mensheid moet navigeren om duurzaam gebruik te kunnen blijven maken van de hulpbronnen van de planeet aarde.

Raworth omschrijft sociale grenzen als de minimum voorwaarden voor sociale gelijkheid: het uitroeien van armoede en voorspoed voor iedereen.

Het vraagstuk 'hoe kan je duurzaam ontwikkelen op een planeet met 9 miljard mensen met respect voor sociale gelijkheid en voorspoed voor iedereen', is  hét centrale thema op de komende Rio+20 conferentie eind juni in Brazilië.Laatste aanpassing op ma 11 jun 2012
Artikel 2503 keer gelezen
Share/Bookmark


Disclaimer | RSS | Bescherming van de persoonsgegevens
Logo Combell