Skip to content
Beeld
Vaste schermresolutie Vloeiende schermresolutie Groter lettertype Kleiner lettertype Standaard grootte lettertype
Je klikpad:  Vrouwen in Mauritani ...

Vrouwen in Mauritanië op zoek naar bestaansmiddelen

Aangebracht door Oxfam-Solidariteit op wo 11 apr 2012

"Een maand geleden verkocht ik drie geiten om rijst te kopen, zodat we konden eten. Er blijft niets over. Wat moet ik nu beginnen?" Die vraag stelt menige vrouw in Mauritanië zich nu de regen uitblijft en zij vaak alleen zorg dragen voor hun gezin. Hun toekomst ziet er niet rooskleurig uit.

"Er resten me nog twee geiten", zegt Aminata Ndhaye terwijl ze haar jongste kind de borst geeft. Zij woont met haar vijf kinderen in Kagnade, een gemeenschap in het zuiden van Mauritanië. Oxfam bezoekt verschillende dorpen om de situatie van de bevolking in te schatten. Telkens weer krijgt de organisatie slecht nieuws te horen. De bevolking verliest haar bestaansmiddelen en wordt armer. "Ik heb een koe of een geit minder", zo klinkt het. Soms hebben de mensen al hun werktuigen verloren.

Meer dan 13 miljoen mensen in Mauritanië, Burkina Faso, Mali, Tsjaad, Niger, Senegal en Gambia zien de toestand verslechteren. Het gebrek aan regenval heeft de landbouwopbrengst sterk doen krimpen, er is minder grasland voor de dieren. En bovendien zijn de prijzen van voedsel ook nog eens enorm gestegen. Deze zone van West- en Centraal Afrika beleeft een crisis die zonder dringende hulp kan evolueren tot een ware humanitaire ramp..
BRON:
Oxfam Solidariteit

Laatste aanpassing op do 12 apr 2012
Artikel 1897 keer gelezen
Share/Bookmark

Elke organisatie is volledig verantwoordelijk voor de inhoud van haar bijdrage.
Deze bijdrage is niet noodzakelijk het standpunt van 11.11.11 - Koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging vzw.
Klik hier voor onze disclaimer


Disclaimer | RSS | Bescherming van de persoonsgegevens
Logo Combell