100 Fairtrade Towns

Iets meer dan 3 jaar na Garstang, de eerste Fairtrade Town ter wereld, telt het Verenigd Koninkrijk nu 100 FairTradeGemeenten.  Naast deze 100 gemeenten zijn nog meer dan 200 gemeenten op weg.

In maart is in het Verenigd Koninkrijk de 100ste Fairtrade Town-titel uitgereikt tijdens de Fairtrade Veertiendaagse.   Manchester en Salford, 2 buursteden hebben samen de prestigieuze titel van 100ste Fairtrade Towns in ontvangst genomen.  De benaming 'Town' staat voor gemeenten, steden, regio's, boroughs, eilanden, enz.

Tijdens de feestelijke uitreiking van de titel was er van de andere 98 Fairtrade Towns iemand aanwezig om het geheel meer kracht bij te zetten.

Reactie van Bruce Crowther die met Garstang het hele FairTradeGemeente-idee begonnen is: "Het netwerk van Fairtrade Towns is een mooie manier geworden om mensen te betrekken in besturen, in synagogen, in kerken, in moskeeën, in kappers, in winkels, in supermarkten, in cafés, in bars, eigenlijk in de hele gemeenschap dwars door het hele land. De Gemeenten verhogen het besef en de verkoop van fairtrade wat de armoede doet dalen en het lot van achtergestelde boeren verbetert."

Ondertussen bestaat FairTradeGemeenten ook in Ierland en Canada.

Deel dit artikel