11.11.11 doet mee aan de nationale betoging van 6 november

betoging 20141106 111111

11.11.11 de koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging stapt mee in de betoging van 6 november.

Over de hele regeringsperiode zou op ontwikkelingssamenwerking meer dan een miljard euro worden bespaard. Na de besparingen die in de voorbije jaren ook al door de vorige regering werden doorgevoerd, is dat alweer een onaanvaardbare inlevering voor de armste mensen in de armste landen ter wereld. Dat alleen al is voldoende reden voor protest.11.11.11 stapt niet alleen mee omwille van besparingen op het budget ontwikkelingssamenwerking. Wij voeren jaar na jaar actie tegen armoede, tegen ongelijkheid, en tegen de klimaatverandering, die overal, maar toch vooral in ontwikkelingslanden slachtoffers maken.

In de strijd tegen deze problemen hebben we geen mirakels nodig maar een goed beleid. Dat betekent de invoering van een rechtvaardig belastingsysteem dat herverdeelt van rijk naar arm en niet andersom. Dat betekent de uitbouw van een actieve sociale bescherming. Dat betekent nu volop investeren in het afremmen van de klimaatverandering. Voor de mensen in Vlaanderen én in de rest van de wereld.

Deze maatregelen zijn nuttig, nodig én buitengewoon dringend. Tot nader order vinden we ze weinig of niet terug in de beleidsplannen van deze regering.

Daarom stapt 11.11.11 mee in de betoging van 6 november.

Deel dit artikel