2,5 miljoen Pakistanen getroffen door ergste overstromingen ooit

Maar liefst 2,5 miljoen mensen zijn getroffen door de ergste overstromingen ooit in het noordwesten van Pakistan. Het Internationale Rode Kruis lanceerde een oproep voor 12.514.600 euro om de noodhulpactiviteiten van de Pakistaanse Rode Halve Maan te ondersteunen.

Met het geld kan de Pakistaanse Rode Halve Maan,een zustervereniging van Rode Kruis-Vlaanderen, 25.000 families in de noordwestelijke provincies helpen. Daarnaast stuurt de Rode Halve Maan van Pakistan ook medische teams ter plaatse.

Pakistaanse Rode Halve Maan meteen paraat
De Pakistaanse Rode Halve Maan is sinds het begin van de overstromingen in de weer om hulp te bieden aan de slachtoffers van de ramp. Rode Halve Maanmedewerkers verdelen hulpgoederen zoals dekens, zeilen en voedsel. Vele families hebben noodgedwongen hun huizen moeten verlaten. “Duizenden mensen leven momenteel in miserabele omstandigheden”, zegt Ateeb Siddiqui van de Pakistaanse Rode Halve Maan. “Schoon water en sanitaire voorzieningen zijn voor ons een absolute prioriteit om ziektes te kunnen vermijden.”

Water en modder
Het is moeilijk om de precieze omvang van de ramp in te schatten omdat getroffen gebieden in het hooggebergte niet bereikbaar zijn. De Pakistaanse overheid schat dat er zo’n duizend mensen het leven lieten tijdens de overstromingen. Water en modder veroorzaakten ook enorme schade aan de infrastructuur. Bruggen stortten in, dorpen werden weggevaagd en sommige steden raakten geïsoleerd nadat wegen onderbroken werden. “Als het blijft regenen, zoals de weerberichten voorspellen, kunnen de overstromingen uitbreiden”, vertelt Siddiqui.

Help Pakistan

Steun de hulpverlening van het Rode Kruis in Pakistan! Stort uw bijdrage op het rekeningnummer van Rode Kruis-Vlaanderen 000-000 65 66-67 met vermelding ‘SOS Pakistan'.

Deel dit artikel