Al een miljoen handtekeningen voor Water is een mensenrecht

water mensenrechtHet Europees Burgerinitiatief  'water is een mensenrecht'  van EPSU (European Federation of Public Service Unions) is er in geslaagd om een miljoen handtekeningen te verzamelen.

De petitie roept de Europese Commissie op om een wetsvoorstel te doen waarin het recht op water en sanitaire voorzieningen is opgenomen.Water is een gemeenschappelijk goed, geen handelswaar. Beschikken over water en sanitaire basisvoorzieningen is een mensenrecht. Zo eenvoudig is dat, ook voor PROTOS. Daarom roept PROTOS op om de petitie te blijven steunen en zo nog meer handtekeningen te verzamelen.

  • 1.133.650 handtekeningen tot nu toe. Help ons op weg naar 1.250.000 deze week en 2 miljoen in september. Teken de petitie op www.right2water.eu/nlPetitie: Water en sanitaire voorzieningen zijn een mensenrecht

Water is een openbaar goed, geen handelswaar - We verzoeken de Europese Commissie om een voorstel voor wetgeving te doen waarin het recht op water en sanitaire voorzieningen, zoals erkend door de Verenigde Naties, is opgenomen en de voorziening van water en sanitatie als essentiƫle publieke diensten voor iedereen wordt bevorderd. De EU-wetgeving moet eisen dat overheden garanderen dat alle burgers kunnen beschikken over voldoende en schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. We dringen er op aan dat:

  • De EU-instellingen en Lidstaten worden verplicht om er voor te zorgen dat alle inwoners kunnen genieten van het recht op water en sanitaire voorzieningen.
  • De watervoorziening en het beheer van de watervoorraden niet aan 'interne marktregels' worden onderworpen en dat de waterdiensten van liberalisering worden uitgesloten.
  • De EU zich nog meer inspant om universele toegang tot water en sanitaire voorzieningen te bereiken.

Meer info:

Join For Water DOOR:

Deel dit artikel