Anglicaanse kerk daagt Shell en BP uit

divest-fossil-fuel

De Anglicaanse kerk, die een aanzienlijk belangrijk heeft in BP en Shell, vraagt de oliemaatschappijen om hun klimaatafdruk te verkleinen en in te zetten op een groene economie. De kerk zal daarvoor een aandeelhoudersresolutie indienen.In de VS en Groot-Brittannië wint de "divestment"-campagne snel terrein, die onderwijsinstellingen, banken en geloofsgemeenschappen oproept om investeringen terug te trekken uit vervuilende industrieën. Ook de Anglicaanse kerk staat onder toenemende druk om dat te doen, maar kiest voorlopig voor een andere strategie: de kerk wil het thema aankaarten op de aandeelhoudersvergadering van beide bedrijven.

BP en Shell zijn momenteel bij de vijf grootste posten in het investeringsfonds van de kerk, met 115 en 128 miljoen euro. Adward Mason, hoofd Verantwoord Investeren bij de kerk, legt in een blogpost uit dat de kerk een belangrijke kans heeft om de klimaatstrategie van de bedrijven te beïnvloeden.

"Het idee is om al de aandeelhouders van beide bedrijven de mogelijkheid te geven om te signaleren dat ze, net als wij, willen dat BP en Shell hun operaties aanpassen op lange termijn naar een duurzame economie. We willen dat de bedrijven duurzaam winstgevend worden."BRON:
IPS
IPS DOOR:

Deel dit artikel