België is voor vrede in Grote Meren ...

Persbericht - 9 februari 2004

België is voor vrede in Grote Meren maar wil munitie leveren op grote schaal!

Op 10 februari om 10 uur zullen actievoerders van de vredesbeweging post vatten voor de gebouwen van Buitenlandse Zaken, Karmelietenstraat 15 te Brussel. Ze zullen protesteren tegen de mogelijke bouw van een munitiefabriek in het Tanzaniaanse Mwanza. Die zou gebouwd worden door het luikse New Lachaussée, een bedrijf van Forrest, de veel besproken bedrijfsleider uit de VN-rapporten over de plunderingen van de natuurlijke rijkdommen van Congo. De zaak lokte reeds behoorlijk wat controverse uit. Mwanza in Tanzania is dé draaischijf van illegale wapenhandel in de regio.

11.11.11 ondersteunt deze actie en stuurde reeds een brief hierover naar minister Verwilghen, aangezien op federaal niveau reeds door delcredere een verzekering voor exportkrediet werd toegestaan.

Met de defederalisering van de wapenwet moet nu de waalse gewestregering nog een uitvoerlicentie toekennen en dit is onder druk van NGO's voorlopig tegengehouden. Op het ogenblik dat Joseph Kabila bij Louis Michel op de koffie is zal 11.11.11 mee deze prikactie ondersteunen. Om van het uitstel meteen een afstel te maken.

Meer informatie:
Indra Van Gisbergen, regioverantwoordelijke Grote Meren, op 0474-87.88.93
Bart Horemans, Pax Christi Vlaanderen, op 0496-18.19.46

 

geen organisatie

Deel dit artikel