Belgisch ambassadeur bezoekt Congolese 11.11.11-partner Radio Maendeleo

Van links naar rechts: Séverine De Potter, politiek medewerkster en persattaché Belgische ambassade Kinshasa – Adolphe Baduda, adjunct coördinator Bureau Grote Meren 11.11.11 – Thaïs Bagula, directeur Radio Maendeleo – Ambassadeur Indekeu

De Belgische ambassadeur in Kinsasha, Johan Indekeu, zei tijdens een bezoek aan Radio Maendeleo in Zuid-Kivu, onder de indruk te zijn van de positieve impact van de radiozender op de Congolese gemeenschap.

Radio Maendeleo, al sinds de beginjaren gesteund door 11.11.11, doet aan radio maken op een originele manier. Via zo'n honderd radioclubs geeft de zender het woord aan lokale gemeenschappen, ngo's en mensenrechtenverdedigers. Samen met de bevolking luisteren vrijwilligers naar Radio Maendeleo en gaan nadien in debat over de uitzendingen, die vaak actuele politieke thema's behandelen.

Het stemt ons hoopvol dat de impact van ons werk verder reikt dan Zuid-Kivu. Het blijft voor ons journalisten een grote uitdaging om ons werk te doen

Tijdens een bezoek aan de radiozender stelde de Belgische ambassadeur Johan Indekeu positief verrast te zijn over het werk dat Radio Maendeleo verricht en bij de Belgische regering te pleiten de 11.11.11-partner nog beter te ondersteunen. De directeur van Radio Maendeleo, Thaïs Bagula – één van de gezichten van de afgelopen changemakers-campagne van 11.11.11 - zei van zijn kant dat hij vereerd was met het bezoek van de Belgische ambassadeur.

"Het is een hele eer voor ons de Belgische ambassadeur te mogen ontvangen en een grote blijk van waardering voor ons werk. Het stemt ons hoopvol dat de impact van ons werk verder reikt dan Zuid-Kivu. Het blijft voor ons journalisten een grote uitdaging om ons werk te doen. We twijfelen niet aan bereidheid van België om ons via 11.11.11 te blijven ondersteunen", klonk het bij Thaïs Bagula.

Changemakers zoals Thaïs Bagula en Radio Maendeleo zetten zich in voor duurzame en democratische verandering en geven stemloze gemeenschappen een stem. Steun ons en ondersteun changemakers zoals Thaïs.

Meer weten over Thaïs en Radio Maendeleo? 

11.11.11 DOOR:

Meer

 

Changemakers zoals Thaïs Bagula en Radio Maendeleo zetten zich in voor duurzame en democratische verandering en geven stemloze gemeenschappen een stem.

Steun ons en ondersteun changemakers zoals Thaïs.

Steun 11.11.11

Deel dit artikel

       


Gerelateerde artikels