Belgische vluchtelingenorganisaties lanceren www.refugeeday.be

vluchtelingen websiterefugeedaybe 

20 juni is Wereldvluchtelingendag. De vluchtelingenorganisaties in België lanceren voor die gelegenheid www.refugeeday.be, een website met achtergrondinformatie, persoonlijke verhalen en een overzicht van evenementen die rond 20 juni in het hele land zullen plaatsvinden.

Wereldwijd zijn meer dan 60 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog en vervolging. Door de chaos tijdens hun vlucht verliezen moeders, vaders en kinderen elkaar soms uit het oog en lopen zo het vreselijke risico elkaar voorgoed kwijt te raken.

De afgelopen maanden heeft België, net als andere landen in Europa, een stijgend aantal mensen ontvangen aan haar grenzen. Mensen gevlucht uit door oorlog geteisterde landen zoals onder andere Syrië, Irak en Afghanistan. Deze vluchtelingencrisis zorgde voor heel wat uitdagingen, maar heeft ook een golf van solidariteit voortgebracht onder burgers en organisaties in het hele land.  

20 juni is Wereldvluchtelingendag. Op deze dag zal het VN Vluchtelingenagentschap in België samen met 6 Belgische vluchtelingenorganisaties de aandacht vragen voor de vele mensen die noodgedwongen hun huis en familie moesten achterlaten. Met deze actie willen we de solidariteit met mensen op de vlucht nog sterker maken.

banner artistwithrefugees

Brussels Jazz Orchestra, Ancienne Belgique, BOZAR en vele anderen zetten op Wereldvluchtelingendag samen hun schouders onder Artists #withRefugees: een project met beeldende kunst, debat en als orgelpunt een concert in de AB.

 

Stand #WithRefugees

De centrale boodschap die wij willen verspreiden tijdens Wereldvluchtelingendag 2016 is Stand #WithRefugees. Daarom lanceren we www.refugeeday.be, het centrale platform voor Wereldvluchtelingendag in België.

De website bevat algemene achtergrondinformatie over asielzoekers en vluchtelingen, maar ook persoonlijke verhalen en getuigenissen, een oplijsting van evenementen die rond 20 juni in het hele land zullen plaatsvinden, en tips over hoe je zelf vluchtelingen kan helpen.

Deze website is het product van een samenwerkingsverband tussen het VN Vluchtelingenagentschap (UNHCR), de European Council on Refugees and Exiles (ECRE), het Federaal Agentschap voor Opvang van Asielzoekers (Fedasil), Vluchtelingenwerk Vlaanderen, Rode Kruis België en 11.11.11.

 

11.11.11 DOOR:

 

Deel dit artikel