Brazilië ratificeert klimaatakkoord

brazil-negotiators-2014

De Braziliaanse regering heeft gisteren (maandag 12/9) het klimaatakkoord van Parijs geratificeerd. Brazilië is de grootste CO2-uitstoter van Latijns-Amerika.

Het land volgt de Verenigde Staten en China, twee grote vervuilers die goed zijn voor respectievelijk 18 en 20 procent van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. Zij ratificeerden het verdrag eerder deze maand.

Met de ratificatie stemt Brazilië in met een reductie van de CO2-uitstoot met 37 procent voor 2025, en streeft het naar een vermindering met 43 procent voor 2030, allebei in vergelijking met het niveau in 2005.

55 landen

Om van kracht te worden, moet het Klimaatakkoord van Parijs geratificeerd worden door minstens 55 landen die samen goed zijn voor 55 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot. Brazilië stoot bijna 2,5 procent van de wereldwijde broeikasgassen uit, volgens gegevens van de Verenigde Naties.

Het klimaatakkoord is nu bekrachtigd door bijna dertig landen, die samen goed zijn voor iets minder dan 42 procent van de wereldwijde uitstoot.

IPS DOOR:

Deel dit artikel

       


Gerelateerde artikels