Broederlijk Delen op de koffie bij Europees Raadsvoorzitter

Laat ze hun plan trekken. Wij trekken mee!Op vrijdag 9 maart 2012 trekt zanger Axl Peleman naar de voorzitter van de Europese Raad, Herman Van Rompuy. Samen met een aantal medewerkers van Broederlijk Delen, waaronder directeur Lieve Herijgers, zal Axl Peleman hem onze campagne '' voorstellen. In het kader van die campagne zullen alle aanwezigen als afsluiter van het bezoek een Koffiestop houden en klinken op een betere toekomst voor het Zuiden.

De campagne zoomt in op de onrechtvaardige praktijken van mijnbouwbedrijven in Latijns-Amerika. Ambassadeur Axl Peleman reisde voor Broederlijk Delen naar Guatemala en zag hoe een goudmijn het leven van de inheemse bevolking op de helling zet. Tijdens het bezoek vrijdag zal hij getuigen over zijn ervaringen. Nadien krijgt de Europese voorzitter een aantal suggesties over wat Europa kan ondernemen met betrekking tot de ontginningsproblematiek.


"Als je van zo'n reis terugkomt, realiseer je je maar pas hoe broodnodig onze hulp is", zegt Axl Peleman. Broederlijk Delen zet daarom tijdens zijn campagne een aantal acties op poten waarvan de opbrengst naar lokale ontwikkelingsprojecten gaat. Een daarvan is de Koffiestop: vrijwilligers schenken koffie in ruil voor een vrije bijdrage. Aan het einde van het bezoek houden Axl Peleman en de Europese voorzitter samen een Koffiestop. Daarmee tonen ze zich solidair met Latijns-Amerikaanse gemeenschappen die het slachtoffer zijn van onrechtvaardige mijnbouw.

Praktisch:
Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen via karel.ceule@broederlijkdelen.be. 0476/33.02.21
Geef ook voor donderdagochtend 9u het merk en de nummerplaat van uw wagen door. Afspraak op basis van het protocol: alle voertuigen verzamelen om 10u40 op het Jourdanplein (kant van de Froissartstraat), zodat ze gezamenlijk de VIP-ingang (Froissartstraat 110) kunnen binnenrijden.

Deel dit artikel