Campagne migratie: Organiseer een filmvoorstelling

Campagne migratie: Organiseer een filmvoorstelling

Dit jaar stelt 11.11.11, samen met verschillende partners, migratie en vluchtelingen centraal in haar campagne. Wereldwijd zijn 65 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog en vervolging. Miljoenen anderen migreren omwille van armoede, toenemende ongelijkheid en klimaatverandering.

11.11.11 maakte in samenwerking met MOOOV filmfestival een selectie van 8 films over het thema. Organiseer een filmavond in jouw gemeente, bibliotheek of cultureel centrum. 

Bekijk hieronder het aanbod en reserveer een film.

 

Familiefilms

Toen mijn vader een struik werd

Regie: Nicole Van KilsdonkFilmaanbod toenmijnvadereenstruikwerd 200 verticaal
Land
 : Nederland, 2017
Taal : Nederlands gesproken
Leeftijd : Vanaf 8 jaar
Duur : 90 minuten

Toda helpt papa in de bakkerij, hij is de beste banketbakker van de stad. Tot haar leven grondig verandert: papa vertrekt naar het front om het land te verdedigen. De oorlog is uitgebroken en de stad is niet langer veilig. Toda moet op reis, een lange en moeizame tocht naar het verre land waar haar moeder woont. Onderweg ontmoet ze een heleboel rare mensen en ook een bijzondere nieuwe vriend. Maar zal ze ook haar moeder kunnen vinden?

De kinderen van Juf Kiet

Regie: Peter Latafilmaanbod dekinderenvanjufkiet 200 verticaalster en Petra Lataster-Czisch
Land : Nederland, 2016
Taal : Nederlands, Arabisch (OT Nederlands)
Duur : 113 minuten 

Op de plaatselijke basisschool in het Brabantse dorp Hapert heeft juf Kiet een klas met kinderen van asielzoekers uit onder andere Irak, Eritrea en Syrië samengesteld. De kinderen zijn getraumatiseerd, wat zich uit in angst en agressie. De veilige en liefdevolle omgeving van het klaslokaal zorgt er echter voor dat de kinderen weer graag spelen en leren. Niet alleen uit boeken, maar ook hoe samen problemen opgelost kunnen worden en hoe je elkaars achtergrond respecteert. Juf Kiet brengt de hele wereld samen.

Rafiki

Regie: Christian Lofilmaanbod rafiki 200px verticaal
Land : Noorwegen, 2009
Taal : Nederlands
Leeftijd : Vanaf 7 jaar
Duur : 79 minuten

Julie, Mette en Naisha zijn beste vriendinnen, voor altijd. Ze amuseren zich samen met sleeën en sneeuwballen gooien. Tot Naisha op een dag verdwijnt zonder een spoor na te laten... behalve een papiertje waarop in onzichtbare inkt een adres in de hoofdstad staat geschreven. Daar zijn Naisha en haar moeder ondergedoken omdat ze geen verblijfsvergunning kregen. Julie's vader is politieagent. Wanneer hij het adres ontdekt, zit er voor Julie en Mette niets anders op dan hun vriendin op te sporen en te waarschuwen. Die zoektocht is niet zonder gevaar. Stiekem nemen ze de nachttrein naar de stad. Zullen ze op tijd komen om hun beste vriendin te redden?

 

Fictie

une saison en france

une-saison-en-france.20180418033557

Regie: Mahamat-Saleh Haroun
Land: Frankrijk, 2018
Taal: Frans (OT Nederlands)
Duur: 100 minuten

Een weduwnaar (Eriq Ebouaney) en zijn twee kinderen ontvluchten Centraal Afrika en vragen asiel aan in Frankrijk. Terwijl ze wachten op de erkenning als vluchtelingen, werkt hij op een markt in Parijs. Hij ontmoet er een Franse vrouw (Sandrine Bonnaire) die verliefd wordt op hem en hen gastvrijheid verleent. Natuurlijk zal alles allesbehalve eenvoudig zijn.

Raftan

Regie: Navid MahmoudiFilmaanbod raftan 200px verticaal 3
Land : Afghanistan, Iran, 2016
Taal : Dari, Perzisch (OT Nederlands)
Duur : 78 minuten 

De geliefden Fereshteh en Nabi worden uit elkaar gerukt als Fereshteh samen met haar ouders uit Afghanistan moet vluchten naar Iran. Nabi blijft in Afghanistan achter, maar omdat zijn broer iemand vermoord heeft en hij door de familie van het slachtoffer achternagezeten wordt, besluit hij om illegaal de grens over te steken naar Iran; zo kan hij bij Fereshteh zijn. In Teheran aangekomen wil Nabi samen met haar via Turkije naar Europa vluchten voor een beter leven...

The Road to Mandalay

Regie: Midi Z. filmaanbod theroadtomandalay 200px verticaal 2
Land : Myanmar, Thailand, 2016
Taal : Birmaans (OT Nederlands)
Duur : 108 minuten 

In The Road to Mandalay wordt
op een bijna documentaire en afstandelijke wijze het trieste lot van economische migranten in Thailand getoond. Langzaamaan wordt het drama van deze migranten aangescherpt en voel
je de machteloosheid bij de hoofdpersonages stijgen.
Een film die onder de huid kruipt.

La Pirogue 

Regie: Moussa Touréfilmaanbod lapirogue verticaal 2
Land : Senegal, West-Afrika, 2012
Taal : Frans (OT Nederlands)
Duur : 87 minuten

Baye Laye is een ervaren Senegalese visser. De zeeën zijn overbevist, er zijn geen kansen meer in het eigen land, en het enige geld dat binnenkomt komt van landgenoten die het gemaakt hebben in het buitenland. Kortom, de economische crisis wurgt hem, en hij hapt dan ook toe wanneer een mensensmokkelaar hem vraagt als kapitein op een boot die een dertigtal vluchtelingen uit Senegal richting Europa wil brengen.

Documentaire

Human Flow

Regie: Ai WeiWeihuman-flow.20180117034200
Land
 : Verenigde Staten, CHina, Duitsland, 2017
Taal : OT Nederlands
Duur : 140 minuten

Meer dan 65 miljoen mensen van over de hele wereld moesten gedwongen hun woning verlaten. Ze vluchtten van hongersnood, klimaatverandering en oorlog in de grootste volksverhuizing sinds de Tweede Wereldoorlog. Human Flow, een episch filmavontuur dat geleid wordt door de internationaal bejubelde kunstenaar Ai Weiwei, geeft deze massamigratie visueel heel krachtig weer. De documentaire heldert 2 dingen op: de onthutsende schaal van deze vluchtelingencrisis en de diepe menselijke impact. De film volgt een reeks urgente menselijke verhalen en bestrijkt tijdens een betekenisvol jaar 23 landen. Human Flow toont hoe deze mensen wanhopig snakken naar veiligheid, onderdak en rechtvaardigheid. Van overspoelde vluchtelingenkampen over risicovolle pogingen om de oceaan over te steken tot grenzen met prikkeldraad. Van ontwrichting en desillusie tot moed, volharding en adaptatie. Van de lokroep van de vele levens die achterbleven tot het onbekend potentieel van de toekomst. Human Flow komt op een cruciaal moment: we hebben meer dan ooit tolerantie, medeleven en vertrouwen nodig. Dit visceraal stukje cinema getuigt van de ontastbare menselijke geest en stelt een van de vragen die deze eeuw zullen definiëren: zal de wereld loskomen van angst, isolement en zelfbelang en kiezen voor openheid, vrijheid en respect voor de mensheid?

Silent stories

Regie: Hanne Phlypo en
silent storiesCatherine Vuylsteke
Land
 : België, 2011
Taal : Frans en Arabisch
(OT Nederlands)
Duur : 52 minuten

Silent Stories is het poëtische portret van Arezki, Jean-Louis, Sarah en Rabiatou. Twee mannen en twee vrouwen die Dakar, Algiers, Conakry en Bagdad ontvluchtten wegens hun seksuele geaardheid,
of ze nu  bi-, dan wel, homoseksueel waren, transseksueel of lesbisch.
De film zoemt in op hun pijn en gemis maar evengoed op hun hoop en verwachtingen voor de toekomst.

Zaatari Djinn

Regie: Catherine van Campen.filmaanbod zaataridjinn verticaal
Land
 : Nederland, 2016
Taal : Arabisch (OT Nederlands)
Duur : 90 minuten

Midden in de woestijn is onder de verzengende zon een geheel nieuwe stad ontstaan. Een stad
die voor 80 procent uit kinderen bestaat. Vanuit het perspectief
van vier kinderen uit verschillende sociale milieus, zien en voelen we hoe het is om op te groeien in deze stad;
het vluchtelingenkamp Zaatari.
Een plek met weinig middelen of zicht op verbetering, maar met ruimte voor dromen. Ondanks hun situatie blijken de kinderen het vermogen te hebben om van niets iets te maken; een prop wordt een voetbal, twee insecten een dierentuin. Zaatari Djinn is een zeldzaam intieme film over de veerkracht van kinderen die de werkelijkheid een stuk rooskleuriger zien dan volwassenen. Zaatari mag dan een plek zijn zonder geschiedenis of toekomst, het is ook een thuis.

Kakuma, The invisible city

Regie : Lieven Corthoutsfilmaanbod kakuma verticaal
Land : België, Kenia, 2016
Taal : Engels, Somalisch, Swahili (OT Engels, Nederlands)
Leeftijd : Vanaf 13 jaar
Duur : 75 minuten 

Het Kakuma vluchtelingenkamp in de Turkana woestijn in Kenia is de snelst groeiende stad in de Hoorn van Afrika. De bevolking groeit dagelijks ondermeer aan met  kinderen die er zonder hun ouders toekomen. Ze werden door hen weggestuurd uit conflictgebieden, richting de relatieve veiligheid van het vluchtelingenkamp. De kinderen grijpen alle mogelijkheden aan om in het kamp een nieuw leven en een toekomst uit te bouwen. Maar kan dit wel?

Kostprijs per voorstelling 

Film en vertoningsrechten:

  • tot 25 personen: € 25
  • tussen 26 en 50 personen: € 50
  • tussen 51 en 75 personen: € 75
  • vanaf 76 personen en meer: € 100

Sabam, verzendingskosten en administratie: € 25

 

Reserveer een film 

Vul onderstaand formulier in om een film te reserveren.

  • Je ontvangt een mail ter bevestiging (opgelet, dit kan een aantal dagen duren)
  • MOOOV stuurt je de film tijdig op per post.
  • Na de voorstelling bezorg je de film terug en geef je het aantal toeschouwers door aan MOOOV. Zij bezorgen je de afrekening. 

Veel succes!

Ongeldige invoer

Contactpersoon

Gelieve je voornaam in te vullen
Gelieve je familienaam in te vullen
Gelieve je straat in te vullen
Gelieve je huisnummer in te vullen
Gelieve je postcode in te vullen
Gelieve je gemeente in te vullen
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen
Gelieve je gemeente in te vullen

Filmkeuze en vertoning

Ongeldige invoer
Je kan maar 1 film kiezen
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Leveringsadres

Indien het leveringsadres hetzelfde is als dat van de contactpersoon hierboven, hoef je hieronder geen adres in te vullen.
Gelieve je straat in te vullen
Gelieve je huisnummer in te vullen
Gelieve je postcode in te vullen
Gelieve je gemeente in te vullen

Facturatie

Indien het facturatieadres hetzelfde is als dat van de contactpersoon hierboven, hoef je hieronder geen adres in te vullen.
Gelieve je straat in te vullen
Gelieve je huisnummer in te vullen
Gelieve je postcode in te vullen
Gelieve je gemeente in te vullen
Verplichte velden / information obligatoire

11.11.11 respecteert uw privacy. Wij houden ons aan de van toepassing zijnde wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR). De gegevens die u opgeeft voor deze filmreservatie worden enkel gedeeld met MOOOV en uitsluitend gebruikt voor de administratieve afhandeling van uw reservatie. Indien u vragen hebt over de manier waarop 11.11.11 omgaat met uw persoonsgegevens, kunt u zich informeren via onze Privacyverklaring die ook op eenvoudige aanvraag verkrijgbaar is bij 11.11.11, Dienst Communicatie, Vlasfabriekstraat 11 - 1060 Brussel. U kunt uw vraag ook richten aan de verantwoordelijke voor privacy van 11.11.11 (DPO): via e-mail privacy@11.be of via 11.11.11, DPO, Vlasfabriekstraat 11 - 1060 Brussel

11.11.11 DOOR:

Zie ook:

 

 

In samenwerking met:

 logo MOOOV 200px

 

 

Deel dit artikel

       


Gerelateerde artikels