Coordinadora Ecuatoriana para la Defensa de la Naturaleza y el Medio Ambiente (CEDENMA)

Coordinadora Ecuatoriana para la Defensa de la Naturaleza y el Medio Ambiente (CEDENMA) is een netwerk van milieuorganisaties. Het streeft naar een sociaal rechtvaardig ontwikkelingsmodel, in evenwicht met de natuur.

CEDENMA legt zich vooral toe op politiek werk voor milieubescherming, behoud van biodiversiteit en duurzaam gebruik van natuurlijke rijkdommen.

De overheid van Ecuador erkent de organisatie als vertegenwoordiger van het middenveld. Zo neemt ze onder meer deel aan het officiĆ«le overleg over bosbeheer en landbouw. Ze werkt ook voorstellen uit op het vlak van milieuwetgeving. 

Nationaal Platform voor Klimaatrechtvaardigheid

Met de steun van 11.11.11 richtte CEDENMA het Nationaal Platform voor Klimaatrechtvaardigheid op. Dat sensibiliseert over het klimaatprobleem en doet voorstellen om het beleid van de overheid te verbeteren, bijvoorbeeld over de opvolging van het klimaatakkoord van Parijs. Daarnaast heeft het een advocatencollectief voor beschermers van de rechten van de natuur. Die worden soms immers behandeld als criminelen, ook al voeren ze alleen vreedzaam protest.