Doe mee aan de klimaatquiz en maak kans op boeiende prijzen!

klimaatquizNaar aanleiding van de klimaattop in Kopenhagen organiseert MO* een klimaatquiz. Test je kennis van het klimaat en maak kans op volgende prijzen:

5 dvd’s van ‘Climaxi…On est peut-être riche’
vzw 't Uilekot maakte een film rond klimaat. Wat diende er nog gezegd? Al Gore maakte de wereld wakker. Nic Balthazar maakte met The Big Ask een film die de wereld rondging. Maar...werken de concepten van de activisten wel? Is klimaatwijziging niet iets dat enkel de middenklasse beroert? Misschien zijn er mensen zonder voetafdruk? Wij filmden in Frankrijk, België en Brazilië...op zoek naar vragen... Meer info: www.uilekot.org.

5 dvd’s van ‘Klimaatchaos in het Zuiden’
Wereldmediatheek trok voor de documentaire "Klimaatchaos in het Zuiden" naar Burkina Faso en Togo, Ecuador en Bangladesh, om er de schade van de klimaatwijziging op te meten. Tientallen getuigen en experts van snel toenemende armoede, als gevolg van de klimaatwijziging. Wat aanvankelijk louter een milieuprobleem leek, blijkt uit te draaien op een ongeziene humanitaire catastrofe. De noodzaak om de klimaatwijziging af te zwakken is evident, maar ook moet het Zuiden zich aanpassen aan het onvermijdelijke. Klimaatchaos in het Zuiden, 53 minuten, Nederlands ondertiteld, oktober 2009. Meer info op www.klimaatchaos.be.

5 boeken – Terra Reversa van Peter Tom Jones en Vicky De Meyere
Na de analyse van de sociaal-ecologische crisis in Terra Incognita (2006) toont Terra Reversa de weg naar een Green New Deal XL. Na lezing van dit boek hebt u geen excuus meer om te doemdenken! Reële oplossingen voor de complexe vraagstukken van vandaag zijn geen utopie, op voorwaarde dat we bereid zijn de platgetreden paden te verlaten. Terra Reversa is een wervend pleidooi voor een andere samenleving, waar levenscomfort, rechtvaardigheid, ecologische duurzaamheid en zinvolle werkgelegenheid centraal staan.

>> Doe mee, surf naar www.MO.be/klimaat en klik op de knop 'Klimaatquiz'.

Wereldmediahuis MO* DOOR:

Deel dit artikel