Dossier G20

Op 2 april vergadert de G20 in Londen om een oplossing uit te werken voor de wereldwijde economische crisis.

Betoging in Londen [opinie]
Door Gie Goris
De vrees voor een heropleving van het links-radicale terrorisme uit de jaren zeventig zit er dik in bij de Europese inlichtingen- en ordediensten. Maar eigenlijk moeten vooral progressieve krachten dat geweld vrezen.

Een nieuwe financiële wereldorde
Door John Vandaele

De G20 in Londen volgende week kan ingrijpen op de kern van de huidige crisis: het financiële systeem. Vraag is of de huidige wereldleiders daartoe bereid zijn.

Green New Deal als antwoord
Door John Vandaele

Vanuit Noord en Zuid wordt gepleit om de huidige economische crisis te beantwoorden met een Green New Deal. De kans dat de G20 in Londen die richting kiest , is echter niet groot.

De crisis en het antwoord
Door John Vandaele

Op 2 april vergadert de G20 in Londen om een oplossing uit te werken voor de wereldwijde economische crisis. Een woordje uitleg.

'Tijd voor een Green New Deal XXL'
Door John Vandaele

Op 2 april komt in Londen de G20 samen. Vakbonden, ngo’s en internationale organisaties hopen dat de staats- en regeringsleiders er werk zullen maken van een Green New Deal XXL: een grondige hervorming van het wereldsysteem die tegelijk de economische, sociale en milieuproblemen aanpakt. Of de G20 ook maar in de buurt komt, is hoogst onzeker.

Lees meer op www.MO.be/g20

Deel dit artikel