DR Congo: nieuwe Belgische initiatieven voor vrede, democratie en ontwikkeling

 

DR Congo: 44 jaar onafhankelijkheid en 1 jaar transitie: nieuwe Belgische initiatieven voor vrede, democratie en ontwikkeling
in Congo nodig!


Brussel, 30 juni 2004 

Deze middag voerde de Noord-Zuid beweging (11.11.11. en CNCD) actie voor het Ministerie voor Buitenlandse zaken naar aanleiding van 44 jaar Congolese onafhankelijkheid en de installatie van de overgangsregering 1 jaar geleden. Vice premier en Minister voor buitenlandse zaken Louis Michel, Jan Mutton (de Belgische gezant voor de Grote Meren), kamerleden, senatoren, Kris Peeters (gedelegeerd bestuurder van UNIZO) en ook bekende Vlamingen zoals Ronny Mosuse en Dirk Draulans ondertekenden samen met de beweging en leden van de Congolese diaspora een reuze wenskaart voor vrede, democratie en ontwikkeling in Congo.

De recente crisis in het Oosten van Congo en de poging tot staatsgreep in Kinshasa dreigen heel de regio opnieuw in de oorlog te storten. Daarom moet BelgiĆ«, in samenwerking met de Europese Unie, nieuwe initiatieven nemen ten voordele van Congo en van  de ganse regio.

Voor meer informatie:

Marc Olivier Herman                    
Broederlijk Delen                         
GSM: 0478-28.80.47                     
marc.herman@broederlijkdelen.be

Indra van Gisbergen
11.11.11
GSM: 0474-87.88.93
indra.vangisbergen@11.be

Foto's van de actie zijn te krijgen bij Belga.

Klik hier voor een toelichting omtrent de eisen.

11.11.11 DOOR:

Deel dit artikel