Eerbetoon aan moedige vrouwen in Peru

 peru vrouwen prijsmensenrechtenbis

De koepel van mensenrechtenorganisaties in Peru, CNDDHH, reikt ieder jaar prijzen uit voor mensen en instellingen met een bijzondere verdienste voor de bescherming van de mensenrechten.  Dit jaar werden speciaal vrouwen geëerd voor hun strijd voor rechtvaardigheid.

maximaMáxima Acuña de Chaupe werd door haar onverzettelijkheid het symbool van het verzet van de lokale gemeenschappen tegen de mijnbouw. Máxima en haar familie voeren al jaren strijd tegen de uitbreiding van goudmijn Yanacocha.   “Ik ga niet weg”, zei ze bij de uitreiking, “ het is mijn grond en ik blijf hier”.

 

Ook de meer dan 200 000 vrouwen die slachtoffer werden van gedwongen sterilisatie onder het bewind van Fujimori werden gehuldigd.  Zij strijden al meer dan 18 jaar voor gerechtigheid.

 

peru ines telloTen slotte werd ook rechter Ines Tello in de bloemetjes gezet. Zij speelde als één van de belangrijkste rechters een sleutelrol in de veroordeling van ex-president Fujimori en zijn chef van Montesinos, het hoofd van de  veiligheidsdienst,  voor schendingen van de mensenrechten. Ines Tello behandelde onder meer de massamoorden in La Cantuta en Barrios Altos. .

11.11.11 sluit zich aan bij dit mooie eerbetoon aan deze moedige vrouwen.

Steun onze partners

Vind je het werk van onze partners de moeite waard? Steun hen, doe vandaag nog een gift.

Omwille van verwerkingskosten, is het toegestane minimumbedrag € 10
11.11.11 DOOR:

Meer

CNDDHH is partner van 11.11.11. Meer daarover vind je hier.

Deel dit artikel

       


Gerelateerde artikels