Eerste 'werkdag'

Zoals elke morgen staat er om 8 uur in de eetzaal een uitgebreid ontbijt op ons te wachten. In tegenstelling tot de twee vorige dagen was het vandaag een 'echte werkdag'. Hiermee bedoelen we dat we ons volledig focusten op de millenniumdoelstellingen.

De ochtend werd ingezet door een 'opening' gespeeld door onze begeleiders alias "Herman & Hermien". In deze 20 minuten kregen we een humoristische voorstelling van Polen en Groot-Brittannië.
Onze voormiddag bestond vooral uit het bekijken van filmpjes gevolgd door groepsdiscussies en meningen die we met elkaar deelden. Het was interessant om het denkpatroon van de andere culturen te ontdekken. We namen de milenniumdoelstelling niet elk apart onder de loep, maar het was een algemene bespreking van de mensen- en kinderrechten.

De namiddag werd geopend door een inleidingsspel - waarbij we een krottenwoning moesten bouwen - te spelen.
Na dit korte 'spel' moesten we werken in de "statement groups". Deze zullen elk een creatief deel moeten vervullen in de presentatie die op vrijdag zal plaatsvinden. Ze werden dan ingedeeld als volgt: dans & muziek, straattheater, video, pers en decoratie.

Zoals gewoonlijk werd de dag afgesloten met een culturele avond gevolgd door een klein fuifje. Deze avond mochten we de cultuur van Groot-Brittannië en Polen opsnuiven. De Engelse cultuur werd door ons zeer goed aangenomen.

Praagse groetjes,
Sarah, Rémy, Hakim, Mariet, Annelies, Annelien, Steffi, Jullie, Jan & Katlijn.BRON:
Studio Globo

Deel dit artikel