Leg het uit met een film

filmaanbod11

Met een film kan je vaak gemakkelijker actuele thema's toelichten, delicate onderwerpen aanraken of gewoon een goed gesprek in de klas op gang te trekken.

Samen met partners MOOOV en Cinema Zuid biedt 11.11.11 een permanent filmprogramma aan voor lager- en secundair onderwijs.

Ideaal als opstap voor een project of les rond de vluchtelingen, recht op onderwijs, vrouwenrechten, de privatisering van water, vrede, het Israelisch-Palestijns conflict, sloppenwijken, kindsoldaten, AIDS, ...

Naast het filmaanbod met bijhorend lesmateriaal van MOOOV biedt 11.11.11 daarbovenop thematisch aanvullende tips.

Cinema Zuid zorgt er dan weer voor dat het een gezellige en aangename voorstelling wordt. Een bijzondere filmervaring, om daarna in de klas het thema uit de film grondig uit te spitten.

Wil je het exclusiever?

Teken dan in voor het traject rond The Invisible City, een documentaire rond het vluchtelingenkamp van Kakuma.

Als voorbereiding volg je week na week online het verhaal van de regisseur en de bewoners van het vluchtelingenkamp. Samen met de leerlingen diep je de geopolitieke context van de bewoners uit dankzij de input van de redactieploeg van Rudy Vranckx.

Stevig voorbereid en voorzien van een pak achtergrondinformatie trek je daarna met je leerlingen naar de filmzaal om er een voorstelling van The Invisible City bij te wonen, om na afloop van de film de regisseur te onderwerpen aan een spervuur van vragen. meer info .

praktisch

  • Het filmaanbod vind je hier.
  • Kies een film naar keuze en prik een datum in onderling overleg met MOOOV.
  • Alle voorstellingen vinden plaats in Cinema Zuid Waalsekaai 47, Antwerpen.
  • Reserveren kan tot 3 weken voorafgaand aan de voorstelling. Mail je datumkeuze, samen met je filmkeuze en het aantal leerlingen waarvoor je wil boeken naar dolores.beysen@mooov.be. Wij plannen dan meteen jullie voorstelling in of bekijken samen eventuele aansluitmogelijkheden.
  • Kostprijs is € 4,50/lln. Voor het traject bij The Invisible City betaal je € 1,10/lln extra. Leerkrachten gratis.
  • Bij elke film krijg je gratis lesmateriaal om een nabespreking in de klas makkelijk te maken.
  • Wil je gebruik maken van het openbaar vervoer om tot aan de bioscoop te rijden, dan kan dat gratis via dynamoOPWEG.

 

11.11.11 DOOR:

Deel dit artikel