Filmaanbod Basisonderwijs

Toenmijnvadereenstruikwerd640In het kader van de 11.11.11-campagne Migratie hebben we een samenwerking met MOOOV. Laat je leerlingen op een laagdrempelige manier kennismaken met het thema migratie en vluchtelingen. Bij iedere film is er ook lesmateriaal beschikbaar.

We bieden twee films aan:

 

Toen mijn vader een struik werd.


Toda woont met haar vader en oma in een bakkerij. Tot het oorlog wordt en haar vader naar het leger moet. Toda wordt naar haar moeder gestuurd, de grens over. Het wordt een reis vol bijzondere ontmoetingen en hachelijke avonturen. Een film vol sprookjesachtige charme.

Aan de hand van deze film kan je thema migratie in de klas verder bespreken met je leerlingen. MOOOV biedt bij deze film digitaal lesmateriaal aan, zodra je de film reserveert ontvang je van MOOOV het lesmateriaal.

Toen-mijn-vader-een-struik-werd-foto

Reserveer deze film, vul het formulier in.

 

Talkshow weg uit mijn land

De talkshow wordt opgebouwd rond 3 korte documentaires, helemaal op maat van kinderen. Maak kennis met Shaza, Safia en Tareq die in Nederland zijn terechtgekomen nadat ze wegvluchten uit hun land.

SHAZA's QANUN

SHAZA

Shaza is 12 en vluchtte met haar familie weg uit Syrië. Op haar vlucht wilde ze absoluut haar qanun mee nemen, een bijzonder snaarinstrument. Shaza oefent er dagelijks op. Maar de snaren van haar instrument begeven het één voor één en in de muziekwinkel in Nederland heeft nog nooit iemand van een qanun gehoord. Hoe komt ze nu aan nieuwe snaren?

SAFIA'S ZOMER

Safia komt uit Libië. Omdat het daar oorlog was, mocht ze er van haar ouders nooit buitenspelen. Ze zat dus heel de tijd binnen te wachten tot de dag voorbij was. Nu woont Safia in Nederland, in een asielcentrum. Ook hier moet ze veel wachten. Tot ze een vaste woonplaats krijgt bijvoorbeeld. Safia maakt niet graag vrienden in het centrum omdat ze is bang om ze kwijt te spelen. Dan breekt de zomervakantie aan en mag Safia mee op kamp...

 

EEN JAAR ZONDER MIJN OUDERS

TareqTareq is 11 als hij samen met zijn oom uit Syrië wegvlucht. Zijn ouders en broertje blijven achter in het land. Ze beloven heel snel achter hem aan te komen. Maar vluchten uit Syrië is gevaarlijk en kost veel geld. Tareq woont nu al een jaar in Nederland en nog steeds zijn zijn ouders er niet. Het enige contact dat hij met hen heeft is via korte telefoongesprekjes. De jongen droomt van de dag dat ze weer allemaal samen zijn...

Reserveer deze film, vul het formulier in.

Reservatieformulier

Ongeldige invoer

Contactpersoon

Gelieve je voornaam in te vullen
Gelieve je familienaam in te vullen
Gelieve je straat in te vullen
Gelieve je huisnummer in te vullen
Gelieve je postcode in te vullen
Gelieve je gemeente in te vullen
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen
Gelieve je gemeente in te vullen

Filmkeuze en vertoning

Gelieve een film te selecteren
Je kan maar 1 film kiezen
Je kan kiezen voor een voorstelling in een bioscoop uit deze lijst of voor een dvd-projectie bij jouw op school. Ongeldige invoer
Wil je graag een voorstelling in een bioscoop? Vul dan in de volgende velden je gewenste locatie en tijdstip in. MOOOV zal je daarna contacteren voor verdere afspraken.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Leveringsadres

Indien het leveringsadres hetzelfde is als dat van de contactpersoon hierboven, hoef je hieronder geen adres in te vullen.
Gelieve je straat in te vullen
Gelieve je huisnummer in te vullen
Gelieve je postcode in te vullen
Gelieve je gemeente in te vullen

Facturatie

Indien het facturatieadres hetzelfde is als dat van de contactpersoon hierboven, hoef je hieronder geen adres in te vullen.
Gelieve je straat in te vullen
Gelieve je huisnummer in te vullen
Gelieve je postcode in te vullen
Gelieve je gemeente in te vullen
Verplichte velden / information obligatoire

11.11.11 respecteert uw privacy. Wij houden ons aan de van toepassing zijnde wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR). De gegevens die u opgeeft voor deze filmreservatie worden enkel gedeeld met MOOOV en uitsluitend gebruikt voor de administratieve afhandeling van uw reservatie. Indien u vragen hebt over de manier waarop 11.11.11 omgaat met uw persoonsgegevens, kunt u zich informeren via onze Privacyverklaring die ook op eenvoudige aanvraag verkrijgbaar is bij 11.11.11, Dienst Communicatie, Vlasfabriekstraat 11 - 1060 Brussel. U kunt uw vraag ook richten aan de verantwoordelijke voor privacy van 11.11.11 (DPO): via e-mail privacy@11.be of via 11.11.11, DPO, Vlasfabriekstraat 11 - 1060 Brussel

 

11-11-11-PIN-AllemaalMensen-RGB

In het kader van de 11.11.11-campagne #AllemaalMensen, onderweg naar beter, bieden we in samenwerking met MOOOV twee films aan.

Deel dit artikel

       


Gerelateerde artikels