Financiële ondersteuning voor scholenbanden tussen scholen in Vlaanderen en het Zuiden

scholenbanden 2
Het VVOB-programma Scholenbanden ondersteunt partnerschappen tussen scholen in Vlaanderen en het Zuiden. Heeft uw school reeds een partnerschool, dan kan u een aanvraag indienen tegen 15 april 2014. Is het nog te vroeg om al een actieplan in te dienen, of bent u geïnteresseerd en wilt u eerst wat meer te weten komen? Schrijf u dan in voor de vorming op 24 april 2014.
  


In Scholenbanden vinden scholen uit Vlaanderen en het Zuiden elkaar. De relatie kan heel diverse vormen aannemen. Van het verzenden van foto's tot een fysieke uitwisseling... Van het leren van elkaars taal tot het uitwisselen van lesmateriaal... Van brieven schrijven tot ontwikkelingshulp... Hoe de band er ook uitziet, belangrijk is dat het een relatie is die voor beide partijen tegelijk zinvol, boeiend en plezierig is. Daar wil VVOB vzw samen met de scholen in Vlaanderen en in het Zuiden werk van maken!
 

 

Praktische informatie
 

  • Als u al een scholenband heeft en ondersteuning geniet van VVOB, kan u samen met het eindrapport 2013 een nieuw actieplan indienen. 
  • Als u al een partnerschap hebt met een school in het Zuiden maar nog nooit ondersteuning kreeg van VVOB, of als u geïnteresseerd bent om een scholenband op te starten, meld u dan eerst aan op de website van Scholenbanden.
  • De eerstvolgende einddatum voor een subsidieaanvraag is 15 april 2014. De praktische info vindt u eveneneens op de Scholenbanden-website.
 

Vorming op 24 april 2014
 

Deze dag is een ideaal ontmoetingsmoment voor hen die juist gestart zijn met een scholenband. Maar ook diegenen die meer willen te weten komen over Noord-Zuidpartnerschappen kunnen hun licht komen opsteken en leren uit de ervaringen van anderen. Schrijf u nu al in, want de eerste 10 ingeschrevenen krijgen een verrassingspakket! Deze vorming gebeurt in samenwerking met Kleur Bekennen Brussel en Vlaams-Brabant.  
 

 

Meer info:


Heeft u meer informatie nodig, wenst u op de hoogte te blijven,...? Aarzel dan niet contact op te nemen met VVOB-Scholenbanden: info@scholenbanden.be, 02/209 07 97.


Deel dit artikel