Flessen water: Hoe gebruikers terug naar kraantjeswater leiden?


Milieuorganisaties zoals WWF, anti-privatiserings groeperingen zoals Public Citizen (USA), en watermaatschappijen trachten gebruikers te laten overschakelen van flessenwater op kraantjeswater.

De recentste campagne werd gelanceerd door het Syndicat des Eaux d’Ile-de-France (Sedif), de publieke watermaatschappij die 4 miljoen mensen bevoorraadt in de regio rond Parijs. Sedif verspreidt zijn boodschap met posters waarop flessen die gelijken op bekende merken, maar gelabeld zijn met “Eau de Robinet”, of kraantjeswater. De posters dragen slogans zoals “Het staat je vrij 100 keer meer te betalen”, Ideaal voor hen die op de vijfde verdieping leven zonder lift” en “Wat kan meer milieuvriendelijk zijn dan helemaal geen verpakking?”.

Frankrijk is niet enkel het belangrijkste exportland van flessenwater, maar heeft ook het verbruik ervan zien stijgen in 20 jaar tot 130 liter per jaar per persoon, hierin enkel voorafgegaan door Italië.

Sedif hoopt dat haar campagne het imago van kraantjeswater zal verbeteren, en ook de impact van plastiek op de omgeving.


Lees meer (Engels)....:
http://www.panda.org//news_facts/newsroom/news.cfm?uNewsId=2250&uLangId=1

Join For Water DOOR:

Deel dit artikel