Folderreeks: Personen met een handicap bereiken in het Zuiden

PHOS publiceerde een reeks van 13 folders rond verschillende thema’s aan de orde in ontwikkelingssamenwerking . De verschillende folders behandelen twee inleidende onderwerpen, namelijk:’ aspecten van handicap’ naast ‘preventie van handicap’ en 11 thema’s uit ontwikkelingssamenwerking hiv/aids, gender, toegankelijkheid, CBR, onderwijs, beroepsopleiding, tewerkstelling, microkrediet, voedselzekerheid, water en sanitatie, noodsituaties.

Elke folder heeft dezelfde basisstructuur. Aan de hand van een citaat uit het VN-verdrag voor de rechten van personen met een handicap en een inleidende paragraaf wordt handicap geplaatst in relatie tot elk van de 11 thema’s. Dit illustreren we verder met concrete voorbeelden die laten zien hoe personen met diverse handicaps in het Zuiden dagelijks moeten vechten om mee te tellen in een overlevingsmaatschappij.

Uw NGO kan hen daarbij ondersteunen. In deze folderreeks vindt u praktische tips rond hoe u dit kunt aanpakken. PHOS kan NGO’s die in hun Noord- of Zuidwerking meer aandacht aan personen met een handicap willen besteden, coachen en/of ondersteunend materiaal ter beschikking stellen. Elke folder sluit af met een opsomming van de diensten die we kunnen bieden.

Bent u als NGO actief rond één of meerdere van deze thema’s en wil u meer weten over hoe u met uw activiteiten in het Zuiden meer personen met een handicap kunt bereiken?
Contacteer ons: PHOS, Tivolistraat 45/3, 1020 Brussel, secretariaat@phos.be of 02/421 24 30


Deel dit artikel