Gebrek aan zuiver water in Zuid-Libanon

De situatie in het zuiden van Libanon.

De situatie in het zuiden van Libanon zorgt ervoor dat op bepaalde plaatsen veel vluchtelingen bij elkaar zitten. Samen met de voedsel- en waterschaarste in het gebied leidt dit tot een gebrekkige hygiëne en dreigt een toename van infectieziekten. Deze ziekten worden in de eerste plaats veroorzaakt door een gebrek aan zuiver water. Veel dorpen nabij de grens in het zuiden van Libanon kampen met ernstige watertekorten. Sommige mensen zijn hierdoor met bacteriën besmet water gaan gebruiken uit de drinkplaatsen voor het vee.

Het bombarderen van wegen en bruggen maakt dat de watertoevoer steeds meer in het gedrag komt. Onder de wegen bevinden zich immers de water – en elektriciteitsleidingen. De bombardementen treffen dus ook de basisvoorzieningen. Ook raakt  de hulp van buitenaf moeilijk of niet ter plaatse. Als het zo doorgaat, dreigen er zo ook nog slachtoffers te vallen door ziekten als gevolg van een gebrek aan zuiver water en sanitaire voorzieningen.


Bronnen:
Lebanon water shortage will threaten lives-U.N. Op: http://www.alertnet.org/thenews/newsdesk/L27728052.htm

LEBANON: Local doctors warn of deteriorating health. Op: http://www.irinnews.org/report.asp?ReportID=54915&SelectRegion=Middle_East&SelectCountry=LEBANON


 

Join For Water DOOR:

Deel dit artikel