Gebruik jij ook 70 keer meer water dan je denkt?

bereken je watergebruik

Join For Water lanceert de campagne 'Water Telt'! Gebruik jij ook 70 keer meer water dan je denkt?

Gemiddeld gebruikt een Belg zo'n 100 liter kraanwater per dag. Via onze consumptie gebruiken we echter veel meer water, gemiddeld 7.400 liter water per persoon per dag! We consumeren water immers niet alleen 'direct' als drinkwater, om te koken, ons te wassen... maar ook 'indirect', om alle goederen en diensten die we consumeren te produceren.

Doe mee!

Join For Water wil dat zo veel mogelijk mensen hun watervoetafdruk berekenen op de nieuwe campagnesite watertelt.be en zo stilstaan bij hun échte watergebruik. Die bewustmaking is belangrijk, want onze consumptie hier zet ook elders watervoorraden onder druk.

Bereken je échte watergebruik, deel je resultaat via sociale media met je vrienden en kennissen en spoor hen aan om ook hun watergebruik te meten!

Stay tuned!

  • Hou de sociale media van Join For Water in de gaten voor nieuws, tips, leuke infographics en filmpjes over de watervoetafdruk. Check Facebook, check Instagram!
  • De week van Wereldwaterdag (22 maart) wordt het hoogtepunt van de campagne, met een spot op één (die je ook hier kan bekijken).

 

Join For Water DOOR:

Gebruik jij ook 70 keer meer water dan je denkt?

Bereken je échte watergebruik op watertelt.be!

Deel dit artikel