Geef je stem aan Syrische vluchtelingen


syria act now

Op www.helpsyriasrefugees.eu moedigen een 100tal Europese vluchtelingen- en mensenrechtenorganisaties iedereen aan een stem te geven aan Syrische vluchtelingen. Zo willen ze Europa verplichten te reageren op de Syrische vluchtelingencrisis.

De oorlog in Syrië duurt nu drie jaar. Meer dan 2,4 miljoen mensen zijn op de vlucht voor oorlog en geweld. Slechts 4% van hen hebben hun toevlucht gevonden in Europa.
Logo Vluchtelingenwerk Vlaanderen
 

Teken de petitie

Geef dan je stem aan Syrische vluchtelingen, via Twitter, Facebook... en teken de petitie.


syria geefjestem

 

Waar gaat het om?


Europe Act Now is een campagne waarbij mensen wordt gevraagd om hun stem te geven aan de vluchtelingen uit Syrië. Via Twitter, Facebook of op een andere manier.
Jouw gedachten zijn belangrijk voor je vrienden en volgers. Door je stem te geven aan mensen die de crisis in Syrië zijn ontvlucht, verspreid je de boodschap onder een groeiend publiek.

Hoe meer mensen er meedoen, hoe beter we alle Europese landen kunnen aanmoedigen om gehoor te geven aan de stemmen van de mannen, vrouwen en kinderen die de Syrische oorlog zijn ontvlucht. Wij roepen hen op de volgende stappen te ondernemen:
  • Geef vluchtelingen een veilige toegangsweg naar Europa
  • Bescherm vluchtelingen aan de Europese grenzen
  • Herenig families die verscheurd zijn door de crisis.


Waarom?


Meer dan 130.000 mannen, vrouwen en kinderen zijn omgekomen sinds maart 2011, toen de crisis uitbrak in Syrië. Op dit moment zijn er 2,5 miljoen erkende oorlogsvluchtelingen.

Ongelofelijk is dat slechts ongeveer 81.000 vluchtelingen tot nu toe onderdak hebben gevonden in Europa. Dat wil zeggen, iets meer dan 3% van de mensen die bescherming nodig hebben.

Naar schatting zullen er door het Syrische conflict aan het eind van 2014 zo'n 4 miljoen geregistreerde vluchtelingen zijn. Deze vluchtelingencrisis is de grootste humanitaire ramp van onze tijd.


Meer info:

Deel dit artikel