Gratis inspiratiegids voor een partnerschap met een school in het Zuiden

Het programma Scholenbanden blaast vijf kaarsjes uit. Daarom publiceert VVOB vzw een inspiratiegids vol ervaringen en lessen voor iedereen die interesse heeft voor een partnerschap met een school in het Zuiden.

In deze publicatie vind je geen grote theorieën of uitgebreide handleidingen, maar wel praktische inzichten en inspirerende voorbeelden. De getuigenissen weerspiegelen de ervaringen van scholen. De cijfers, gebaseerd op een onderzoek bij deelnemende scholen, staven de inzichten doorheen het boek. Leerrijke achtergrondinformatie vormt de lijm tussen de hoofdstukken.

 "Wou je ook altijd al weten of een scholenband iets voor jou is en hoe het dan werkt? Zoek je ideeën over hoe je je leerlingen kan laten samenwerken met leerlingen in het Zuiden? Denk je ook dat je samen met je collega-leraren in je partnerschool de kwaliteit van het onderwijs kan verbeteren? Heb je specifieke vragen over de interculturele communicatie, het organiseren van een bezoek aan je partnerschool of hoe je het draagvlak in je eigen school kan vergroten voor een scholenband?

Deze inspiratiegids bundelt onze ervaringen en de lessen die we oppikten sinds de start van het Scholenbandenprogramma in 2009. Het is geen handleiding om te komen tot dé ideale scholenband. Lees hem eerder als een uitnodiging om zelf met onze ideeën en verhalen aan de slag te gaan en vul deze aan met je eigen inzichten over partnerschappen in het onderwijs."

VVOB DOOR:

Deel dit artikel