Het Al Awda-ziekenhuis (UHWC) in Gaza: oproep voor noodhulp


Sinds woensdag voert het Israëlische leger hevige bombardementen uit op Gaza. Tientallen Palestijnen werden gedood, onder hen verschillende kinderen en vrouwen. Honderden mensen, hoofdzakelijk burgers, raakten gewond bij de bombardementen.


De ziekenhuizen in Gaza worden overspoeld met de vele slachtoffers. De meesten vertonen zware brandwonden en zware letsels aan het hoofd en verwondingen door instortende gebouwen.

Voor de bombardementen waren door de blokkade al 40 % van de essentiële geneesmiddelen uit voorraad. Nu kampen de ziekenhuizen met een steeds schrijnender tekort aan nog meer essentiële geneesmiddelen en ander medisch materiaal. Door het gebrek aan voldoende verdovingsmiddelen worden bepaalde operaties uitgesteld.

In het Al Awda-hospitaal staat onze partner Union of Health Work Committees (UHWC) mee in voor spoedhulp aan de slachtoffers. In een noodoproep vraagt onze partner UHWC dringend steun om de slachtoffers te kunnen helpen.

UHWC heeft 1 hospitaal en 4 medische centra verspreid over de Gazastrook waarmee onze partner meer dan 380.000 Palestijnen bereikt.

U steunt het noodfonds* van Geneeskunde voor de Derde Wereld (G3W) door een gift te doen op rekeningnr. BE50 0011 9513 8818 met de vermelding "noodfonds". Via onze website informeren we u over de concrete acties die we steunen.

Met het noodfonds van Geneeskunde voor de Derde Wereld steunen we lokale organisaties die goed ingeplant zijn onder de lokale bevolking. Het gaat om organisaties die ook oog hebben voor de lange termijn en niet na enkele maanden opnieuw verdwijnen.


Viva Salud DOOR:

Deel dit artikel