Het Franse VOLVIC verkoopt water ten voordele van waterputten in Niger… en van zichzelf

Reeds het tweede jaar werkt het franse watermerk Volvic (Danone) samen met Unicef om de inwoners van de Sahel te helpen bij hun waterbevoorrading.

Een “knappe” publiciteitsstunt die erin slaagt meer water te verkopen en tegelijk het lot van de Sahelbevolking te verbeteren. Onder de slogan “Eén liter kopen, tien liter pompen” lanceert het merk Volvic (Danone) het tweede opeenvolgende jaar een grote promotiecampagne (televisie, nationale en regionale franse pers). Het zit eenvoudig in elkaar: wie tussen 15 februari en 15 juni een pak mineraalwater koopt financiert programma’s van watervoorziening in Niger, het armste land van de wereld volgens de VN klassering. De firma heeft voorzien om 500.000 Euro aan Unicef te schenken, dat ter plaatse putten boort en het personeel vormt dat de infrastructuur zal onderhouden.

“Het is een slim initiatief” erkent Julien Clémençot van SOS- Sahel. Het publiek doet een goed werk terwijl het een dagelijks product verbruikt.” Zonder meerprijs voor de klant, want de prijs van de fles blijft gelijk. De firma haalt zijn voordeel: vorig jaar heeft het zijn aandeel in een zeer competitieve markt verhoogd van 8 tot 8,8 %.

De NGO Terre des Hommes betreurt het promoten van de aankoop van flessen die bijdragen tot de vervuiling van de aarde en de promotie van producten via dit soort “slimme” initiatieven.

 

Uit: Libération, 10/04/2007

Join For Water DOOR:

Deel dit artikel