Infosessie vrijwilligers Antwerpen (11/07)


Handicap International is op zoek naar mensen met kleine of grote ideeën, een gezonde dosis enthousiasme en een hart voor de organisatie om zich in te zetten in de regio Antwerpen. Interesse? Kom dan naar onze infosessie!


 

Wanneer? Vrijdag 11 juli van 14u tot 16u
Waar? Hoofkantoor Handicap International (Spastraat 67 – 1000 Brussel)

 

Op het programma

 

Voorstelling van Handicap International
Handicap International is een internationale ngo met projecten in een zestigtal landen in het Zuiden. De organisatie helpt handicaps voorkomen, verzorgt mensen met een handicap en begeleidt hen op hun weg naar autonomie en integratie in de samenleving. Handicap International helpt ook kwetsbare mensen in crisissituaties zoals natuurrampen en gewapende conflicten.

Voorstelling van de vrijwilligerswerking van Handicap International

Wat kan jij doen voor Handicap International in Antwerpen?

  • Je creativiteit laten botvieren en een leuke, interessante, knotsgekke, ... activiteit opzetten (om mensen te vertellen over mensen met een handicap in het Zuiden of om geld in te zamelen voor de projecten van Handicap International in het Zuiden)
  • Een lokaal aanspreekpunt zijn voor Handicap International in de regio Antwerpen
  • Eenmaal per maand samenkomen met andere vrijwilligers van Antwerpen om plannen te smeden, activiteiten voor te bereiden of te evalueren, ...

 

Wat kan jij verwachten als vrijwilliger?

  • Interessante vormingen rond de kernthema's van Handicap International (toegankelijkheid en rechten voor mensen met een handicap in het Zuiden, strijd tegen landmijnen, clustermunitie en gewapend geweld, gezondheid van mama's en kinderen)
  • Handig sensibiliseringsmateriaal rond handicaps in het Zuiden om tijdens activiteiten te gebruiken
  • Uitleenrecht van grote foto-exposities (Welcome to Life en Scars of War)
  • Verzekering en onkostenvergoeding voor de activiteiten die je als vrijwilliger doet voor Handicap International

 

Nog vragen?

Neem dan zeker contact op met Els Beelen, die de vrijwilligersnetwerken coördineert, via els.beelen@handicap.be of 02/233 01 89.BRON:Handicap International

Deel dit artikel