Intal ontvangt Palestina-fietsers van de Peace Cycle 2006 in Brussel

Een veertigtal Palestina-sympathisanten verzamelden op woensdag 9 augustus op het Muntplein om de Peace Cycle van London naar Brussel een warm welkom te heten.

Op woensdag 9 augustus hielden de 30 fietsers van de Peace Cycle even halt aan het Muntplein in Brussel. Ze vertrokken vanuit Londen en hun eindebestemming is Jeruzalem. De sportieve activisten willen met hun fietstocht hun solidariteit tonen met het Palestijnse volk in de bezette gebieden en pleiten voor een vreedzame oplossing van het conflict.

Tegen 16 uur arriveerden de fietsers aan het Muntplein waar ze verwelkomd werden door de ngo intal en een veertigtal sympathisanten.

Fares Hatoum, één van de fietsers, is een Londenaar van Syrische afkomst. "We willen met The Peace Cycle op een milieuvriendelijke en sportieve wijze de aandacht vestigen op de situatie van het Palestijnse volk onder de Israëlische bezetting", aldus Fares. "De Peace Cycle verwijst ook naar de cyclus van vrede die moet plaats vinden in het Midden-Oosten door een halt toe te roepen aan de Israëlische bezetting. Met de situatie die zich nu voordoet in Libanon willen we ook onze solidariteit uitdragen aan het Libanese volk."

"Ons peloton is vrij divers. Met mensen van verschillende achtergronden en religies. Onderweg sluiten zich fietsers aan uit verschillende landen. Sommigen fietsen maar even mee, anderen blijven tot de finish. We zijn momenteel al vier dagen onderweg en hebben zes weken te gaan. We fietsen nog tot Rome van waaruit we het vliegtuig nemen naar Damascus. Van daaruit zetten we onze fietstocht verder. We hopen tegen 15 september in Jerusalem aan te komen", aldus Fares.

intal DOOR:

Deel dit artikel