Kom naar de Wachtnacht

Nog even en dan is het zover: op 11 september vindt in Gent de Wachtnacht plaats. Tijdens dit massa-evenement verwachten we onder andere Youssou N'Dour en vele Belgische artiesten. De Wachtnacht is een initiatief van een brede ngo-coalitie om aandacht te vragen voor de Millenniumdoelstellingen.

Vanaf 20 september vindt in New York een grote VN-top plaats. Doel is de vooruitgang te evalueren rond de Millenniumdoelstellingen, een reeks concrete doelen om tegen 2015 armoede wereldwijd te halveren. Als we die deadline willen halen, is het dringend tijd om in actie te schieten. Met de Wachtnacht willen we aan onze politici duidelijk maken dat we nog altijd op hen wachten. Het hoogtepunt wordt de opname van een videoboodschap met alle aanwezigen die meegaat naar New York.

Maar er is veel meer dan dat alleen. Op het Sint-Pietersplein is er een avondvullend programma met concerten van Youssou N'Dour, Sioen, Stef Kamil Carlens, Stromae, Tom Dice, Luc De Vos, Kid Coco, Johan Verminnen, Radio Candip en DJ Sven Van Hees. De presentatie is in handen van Geena Lisa en Nic Balthazar.

In de Vooruit is er een Millenniumdebat met deelnemers uit binnen- en buitenland. Aan de Blandijnberg vindt een exclusieve vertoning van de film '8' plaats, met bijdragen van onder andere Gus Van Sant en Jane Campion. En na middernacht brengt Studio Brussel live een bijzonder nachtprograma. Bovendien verwachten we zo'n 130 burgemeesters van steden en gemeenten die de Millenniumdoelstellingen een warm hart toedragen.

Voor de pers voorzien we een multimediaruimte en allerhande interviewmogelijkheden. Gelieve daarvoor op voorhand uw aanwezigheid te bevestigen.

Waar: Sint-Pietersplein, Gent

Wanneer: 11 september, 15.00 - 04.00

Wat: gratis concerten en vele andere activiteiten voor de MillenniumdoelstellingenHet samenwerkingsverband ‘2015 DE TIJD LOOPT' blijft aangroeien. Tot nu toe doen de volgende organisaties mee:

11.11.11 - ATOL - Bevrijde Wereld - Broederlijk Delen - Caritas International - Djapo - Fos-Socialistische Solidariteit - Globelink - ICRH-The International Centre for Reproductive Health - Intal - KBA-Kadervorming voor Afrikanen vzw - Memisa - Oxfam-Solidariteit -Oxfam-Wereldwinkels - PHOS-Platform Handicap en Ontwikkelingssamenwerking - Plan België - Protos - Studio Globo - Sensoa - SOS kinderdorpen - Trias - UCOS - Vlaams Guatemala-Comité - Volens - Vredeseilanden

Deel dit artikel