Liggen jongeren wakker van de klimaatverandering?

znklimaatspiegelLiggen jongeren wakker van de klimaatverandering? Neem een kijkje op www.klimaatspiegel.be en je hoort de jongeren zelf aan het woord. PROTOS en GREEN werkten samen een educatief project uit: Zuid-Noord Klimaatspiegel: Een educatieve website over klimaatverandering.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Klimaatverandering is zonder twijfel één van de grootste uitdagingen van deze eeuw. Zuid-Noord Klimaatspiegel wil jongeren informeren over de klimaatverandering en hen aanzetten om na te denken over oplossingen.

Kijk mee in de spiegel: mensen in het Zuiden worden vandaag al getroffen door extreme veranderingen in het klimaat, mede veroorzaakt door onze CO2-uitstoot. De spiegel toont ons ook wat er  ons te wachten staat,  als we de klimaatverandering geen halt toeroepen.

Zuid-Noord Klimaatspiegel reikt  leerkrachten al het nodige materiaal om met de leerlingen aan de slag te gaan: een interactieve website, korte filmpjes, een uitgebreid lespakket en tips voor een praktijkgericht klasproject.  Al het materiaal is gratis beschikbaar op de website www.klimaatspiegel.be.

Zuid-Noord Klimaatspiegel is bedoeld voor leerkrachten en leerlingen uit de 2e en 3e graad TSO en BSO. Verschillende onderdelen zijn evenwel ook geschikt voor ASO. 

Meer info:
www.klimaatspiegel.be
info@klimaatspiegel.be
PROTOS, Charlotte Van den Abeele, Flamingostraat 36, 9000 Gent, 09/235.25.10
GREEN, Elke Lamrechts, Edinburgstraat 26,1050 Brussel, 0486/79.67.25

Zuid-Noord Klimaatspiegel is een project van PROTOS en GREEN, met de steun van het Vlaams Agentschap voor Internationale Samenwerking, de Belgische Ontwikkelingssamenwerking, ARGUS en GROHE.

 

Join For Water DOOR:

Deel dit artikel