Mano Mundo. De kracht van muziek en mensen

12-13 mei 2007
De Schorre - Boom


mano mundo

Wat ooit begon als een klein multicultureel feestje op het provinciaal domein De Schorre in Boom, is uitgegroeid tot een mondiaal festival. Jaarlijks goed voor meer dan 80.000 bezoekers. Wereldsolidariteit is voor de 9de keer op rij mede-organisator en tekent voor een eigen Wereldsolidariteit-podium.

Wereldsolidariteit laat ‘de kracht van mensen samen’ horen, zien en voelen. Op en voor het podium. En overal op de wei van Mano Mundo. Eerst en vooral met muziek.

   

Zaterdag tijdens M3, de Mano Mundo Muziekwedstrijd voor relatief onbekend talent.

Zondag met een ijzersterke affiche van vooral Zuidafrikaanse muzikanten:

  • Hotel Amigos. Het allereerste concert van de Vlaams-Engelse reggaeband rond Jenne Decleir.
  • Riku Lätti. Hét icoon van alternatief Zuid-Afrika waar hij in de jaren ’90 de ene hit na de andere scoorde. 
  • The Tidal Waves. Vier topmuzikanten uit de townships die de wereld proberen te veroveren met hun ontwapende mix van traditie en elektrisch geweld. Zelf omschrijven ze hun muziek als “Afro-roots-rock-dub-reggae”.
  • Jan Blohm. Met zijn stem als ‘een open wonde’, geldt hij nu eens als de nieuwe Kurt Cobain, dan weer als de nieuwe Johannes Kerkorrel.
Muziekgroepen worden afgewisseld met acts van een cabaret-duo dat samen met het publiek ‘de kracht van mensen samen’ op het podium zet.
 
 
Fotoshoot    

Fotoshoot: Je smoel voor het goede doel


Mensen die geloven in ‘samen sterk’ kunnen een zelfportret laten maken. Dus letterlijk een gezicht geven aan Wereldsolidariteit. Hun foto’s zullen verrassend opduiken tijdens het festival maar ook daarna in allerhande media. Watch out!
Meer info: www.manomundo.be

 

Deel dit artikel