Meer dan 100.000 kleine mannekes verkocht voor Vredeseilanden

Vredeseilanden sloot zondagavond haar jaarlijkse campagne af. De vrijwilligers slaagden er met vlag en wimpel in om de vooropgestelde 100.000 kleine Vredeseilandenmannekes te verkopen. Ten opzichte van vorig jaar hoopt Vredeseilanden op een stijging van de opbrengst met 10 procent. Vredeseilanden helpt kleine boeren en boerinnen in het Zuiden aan een plaats op de markt, zodat ze een waardig inkomen verwerven.


Vredeseilanden is haar 12.000 - vaak jonge - vrijwilligers weer heel dankbaar voor het engagement waarmee ze de straat optrokken. Volledige cijfers zijn nog niet bekend, maar de eerste prognoses geven aan dat het resultaat een stuk beter uitvalt dan vorig jaar. "We zijn het Vlaamse publiek dan ook heel dankbaar", zegt campagnecoördinator An Bosmans.

Met de opbrengst van de jaarlijkse campagne kan Vredeseilanden haar ontwikkelingsprogramma's in Afrika, Azië en Latijns-Amerika financieren. Maar zo’n campagne gaat over veel meer.

An Bosmans: “In een tijd waarin een economische crisis, een ecologische crisis en een voedselcrisis de mensen zorgen baren, brengt Vredeseilanden een hoopvol verhaal. We kunnen honger en armoede in de wereld écht aanpakken als we ervoor zorgen dat boeren en boerinnen wereldwijd een waardig inkomen verdienen uit duurzame landbouw. Zij kunnen de wereld voeden en produceren milieuvriendelijker waardoor ze de druk op de planeet verlichten."

Dit jaar stond Nicaragua centraal. Boerenfamilies leveren er het bewijs dat ze met de juiste ondersteuning via boerenorganisaties en coöperatieven hun producten bij de consument krijgen tegen een rechtvaardige prijs.

Naast de straatactie kan Vredeseilanden rekenen op groot aantal trouwe schenkers die een gift overmaken via een overschrijving. In 2008 was er nog een lichte daling van de opbrengst uit overschrijvingen. Op het resultaat van de opbrengst uit overschrijvingen voor dit campagneweekend is het nog wachten. "We hopen dat veel mensen die de voorbije dagen niet de kans kregen om Vredeseilanden te steunen, alsnog een overschrijvingsformulier invullen", besluit An Bosmans. Steunen kan via rekeningnummer 000-0000052-52.

www.vredeseilanden.be

Deel dit artikel