Met de World Population Foundation in Vietnam

Van 9 tot 18 mei reist MO*redacteur Bart Vanacker door Vietnam voor een studiereis van de World Population Foundation. Hij houdt een interessant dagboek bij op MO.be.

Op kraambezoek
Hoa Hiep Nam-kliniek, Da Nang. We gaan op kraambezoek bij Yôu, een 32-jarige vrouw die drie dagen geleden bevallen is van haar tweede kindje, een meisje. De moeders en zussen zijn op bezoek, en in de kamer ligt nog een andere vrouw, omsingeld door haar familie. Mannen ontbreken.

Krant
'Partijleider wil meer investeringen in Deltawerken', 'Eerste minister ontmoet kiezers' en 'President verwelkomt militaire delegatie uit Laos'. Persberichten van de Vietnamese regering? Nee, de openingsstukken van de voorbije dagen in de Engelstalige overheidskrant in Vietnam, Viêt Nam News.

Condoompromotie in Hanoi
Dag 3 in Hanoi afgesloten met een sociaal marketing evenement rond condoomgebruik bij studenten aan de Foreign Language University. Morgen stappen we op het vliegtuig naar Da Nang.

Zwaantjes
De World Population Foundation probeert ook jongeren voor te lichten over seksuele en reproductieve gezondheid en rechten. En daarom trokken we vandaag ondermeer naar de Xa Dan school, waar dove en slechthorende jongeren voorlichting krijgen.

Helmdracht verplicht
'Het is niet mogelijk een auto zonder chauffeur te huren in Vietnam. Vietnam erkent het internationale rijbewijs niet', zo klinkt het op de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ik prijs me gelukkig: het verkeer is hier een warboel.

 

Volg de Vietnamreis van Bart Vanacker:

Wereldmediahuis MO* DOOR:

Deel dit artikel