Michaël Pas swingt om mensen met een handicap te helpen


Een unieke kans om met Michael Pas de American swing te dansen in de Beurs van Brussel en meteen de projecten van Handicap International te steunen. Een initiatie van een half uur met de acteur onder begeleiding van een professionele dansleraar garandeert een geslaagde danservaring. `Als vriend van Handicap International wil ik Solidanza steunen want door samen te bewegen helpen we anderen om dat ook te kunnen doen', aldus Michael Pas.

We beleven een nooit eerder geziene financiële crisis. Het beste tegengif? Dansen! En waarom niet solidair dansen, zodat anderen de smaak van het dansen terug te pakken krijgen. Op 5 en 6 december organiseert Handicap International Solidanza: een solidair thé dansant in de Beurs van Brussel. Oud of jong, met of zonder handicap, ervaren danser of dappere beginneling... op onze dansvloer wordt niemand uitgesloten en is iedereen gelijk, vandaar dit buitengewoon en feestelijk evenement.

Michael Pas staat momenteel op de planken in de voorstelling CLOACA van Het Gevolg over vier mannen in hun midlifecrisis. Hij schittert ook in de reeks Code 37 over de harde realiteit van de zedenfeiten. Op zaterdag 5 december ruilt hij deze rollen even in voor een dansinitiatie op de parketvloer van de Beurs in Brussel om meteen daarna Solidanza officieel te openen. Voor die openingsdansop 5 december zoekt Handicap International nog een danspartner om samen met acteur Michael Pas de American Swing te dansen. Om deze unieke kans te krijgen, kan ze via ebay bieden.De veiling loopt af vrijdag 4 december om 12.00 uur. Het volstaat om een login aan te maken bij ebay, betalen kan bv. via overschrijving of ter plaatse.

De winnende bieder en Michael volgen eerst een initiatie American Swing onder leiding van dansleraar Pol Van Assche. Vervolgens openen zij het dansfestijn op de majestueuze parketvloer waar vroeger aandelen verhandeld werden. Welkom dus op 5 december om 14.00 in de Beurs voor Solidanza. Iedereen kan de openingsdans komen bewonderen voor de toegangsprijs van 10 euro.

De Vlaamse federatie Danspunt en verschillende clubs steunen Solidanza en op die manier ook de projecten van Handicap International die de levenskwaliteit van mensen met een handicap in het zuiden willen verbeteren. Solidanza vindt plaats enkele dagen na 3 december, de internationale dag voor personen met een handicap. De Beurs zal voor de gelegenheid toegankelijk zijn langs de hoofdingang en mensen met een handicap zullen net als iedereen kunnen deelnemen aan het evenement. Er komt ook een demonstratie rolstoeldansen en dansinitiaties onder meer door van Pol Van Assche, bekend als tangoleraar in Vlaanderen.

Ga naar de online veiling via www.nl.solidanza.be.

De opbrengst gaat integraal naar het werk van Handicap International voor landmijnslachtoffers en andere personen met een handicap.

Deel dit artikel